Кожен новий апарат ШВЛ, який ми отримуємо, – це шанс на збереження життя людини,-Віталій Федорів
15 лип, 2020 0 Коментарів 657 Переглядів

Кожен новий апарат ШВЛ, який ми отримуємо, – це шанс на збереження життя людини,-Віталій Федорів

Прикарпаття отримало 7 висококласних апаратів штучної вентиляції легень від Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК. Сьогодні по 2 апарати ШВЛ було передано КНП ЦМКЛ «Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня» та КНП \"Міська клінічна лікарня № 1 Івано-Франківської міської ради\", а завтра ще 3 апарати ШВЛ буде доставлено до лікарень Галича та Бурштина.
Передача дороговартісного медичного обладнання відбулася за участю голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва та представника ДТЕК в обласному Штабі протидії COVID Олександра Воронкіна.
 За словами Віталія Федоріва, впродовж останніх тижнів увага обласної влади та жителів Прикарпаття була прикута до надання допомоги постраждалим внаслідок червневої повені. Однак попри це ситуація із поширенням коронавірусу залишається складною, адже щоденно в області виявляються нові випадки захворюваності на COVID-19.
 «Коронавірус нікуди не зник. І небезпека полягає в тому, що люди поступово звикають жити в таких умовах і часто починають забувати, що захворіти на COVID-19 можна будь-де і будь-коли, - наголосив керівник області. - Подолати хворобу можна лише шляхом використання індивідуальних засобів захисту, збереженням соціальної дистанції та своєчасним зверненням до сімейних лікарів за допомогою. Разом з тим, нам потрібно діяти подібно до гасла рятівників: «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Своєю чергою, обласна влада спільно із благодійниками робитиме все для того, щоб медики могли якісно та своєчасно надавати медичні послуги, тим самим рятувати людські життя».
Апарати штучної вентиляції легень продовжать рятувати життя в лікарнях Прикарпаття і після закінчення пандемії. В цілому Фонд Ріната Ахметова та ДТЕК з початку пандемії коронавірусу надали лікарням Прикарпаття майже 14 експрес-тестів на виявлення короновірусу, 12 тисяч захисних костюмів для лікарів та 14 апаратів штучної вентиляції легень.
«Від імені Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК я хочу подякувати лікарям Прикарпаття, які рятують життя людей. Фонд зробив неможливе. Такі висококласні апарати ШВЛ шукали по всьому світу, бо на них наразі дуже великий попит. І це не остання партія обладнання для Прикарпаття. Для ДТЕК важливо підтримувати регіон, де працює наше підприємство Бурштинська ТЕС, де живуть наші співробітники та їх сім'ї", - наголосив Олександр Воронкін.
Віталій Федорів подякував представникам Фонду за надану допомогу і наголосив, що соціально відповідальний бізнес робить свій важливий вклад у боротьбу з COVID-19.
«Переконаний, що завдяки спільним зусиллям кожного із нас боротьба з коронавірусом щодня ставатиме ефективнішою, а жителі області відчуватимуть себе у безпеці», - наголосив керівник Івано-Франківщини.

Про зайнятість ліжкового фонду в лікувальних закладах області для пацієнтів із COVID-19

Всього в лікувальних закладах Івано-Франківській області, які входять до першої лінії та передбачені для лікування хворих з гострою респіраторною хворобою спричиненою коронавірусом розгорнуто 1246 ліжок для таких пацієнтів. Станом на 22 червня...

В області 555 ліжкомісць заповнено хворими та пацієнтами із підозрою на COVID-19

Всього в лікувальних закладах Івано-Франківській області, які входять до першої лінії та передбачені для лікування хворих з гострою респіраторною хворобою спричиненою коронавірусом розгорнуто 1420 ліжок для таких пацієнтів. Станом на 7 травня...

Віталій Федорів: Рання діагностика – ключ до порятунку хворих на COVID-19. Івано-Франківщина

У зв’язку зі значним поширенням на Прикарпатті коронавірусної інфекції, а також збільшенням кількості летальних випадків, спричинених COVID-19 , проведення ранньої діагностики допоможе своєчасно виявляти небезпечну недугу та надавати необхідну...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація