Віталій Федорів закликав прикарпатців не нехтувати карантинними заходами
05 жов, 2020 0 Коментарів 421 Перегляд

Віталій Федорів закликав прикарпатців не нехтувати карантинними заходами

Захворюваність жителів області на коронавірусну хворобу має тенденцію до стабілізації. З початку карантину зареєстровано 18339 хворих з підозрою на COVID-19. Коронавірус підтверджено у 13968 осіб (1% від загальної чисельності населення області). Про це сьогодні йшлося під час щотижневої наради у голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва із керівниками структурних підрозділів ОДА та головами райдержадміністрацій.
За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Дмитренка, упродовж вересня цього року реєструється поступове зниження захворюваності прикарпатців на коронавірусну хворобу. Добова кількість вперше виявлених хворих зменшилася зі 174  випадків  до 120. Також втричі зменшилася щоденна кількість хворих,  скерована на стаціонарне лікування бригадами екстреної медичної допомоги,  – з 80 на початку вересня до 25 на кінець місяця.
На переконання Віталія Федоріва, незважаючи на спад захворюваності, жителі області не повинні нехтувати карантинними заходами.
«Попри незначний спад захворюваності на COVID-19, ми не повинні забувати про дотримання карантинних заходів, - наголосив голова ОДА. – Забезпечення маскового режиму, чітке дотримання соціальної дистанції допоможуть зберегти наше здоров’я і не захворіти на COVID-19. Особливо актуальним все це є на початку епідеміологічного сезону, який невдовзі розпочнеться».
Керівник профільного департаменту також зазначив, що медичну допомогу хворим на коронавірус надають у 20 закладах сфери охорони здоров’я. В них розгорнуто 1851 ліжко, з яких 225 ліжок додаткових, а 395 ліжок долучено з числа семи закладів другої черги.
Протягом останніх двох тижнів реєструється тенденція до поступового зниження  завантаженості  ліжок стаціонарними хворими.  Зайнято хворими 660  ліжок або 36% (до прикладу: на початку вересня було зайнято понад 70% ліжкового фонду закладів першої лінії).   
У згаданих закладах розгорнуто 141 ліжко інтенсивної терапії та функціонує  137 апаратів штучної вентиляції легень.
Активно здійснюються заходи з розширення кисневих магістралей у закладах першої лінії. За звітний період 687 ліжок (37%)забезпечено подачею кисню(централізовано 540 та із застосуванням кисневих концентраторів 120).
До кінця листопада заплановано охопити кисневими точками до 80% стаціонарних ліжок.
Загалом від початку пандемії з усіх місцевих бюджетів області сумарно було виділено 166,7 млн.грн., освоєно 86,4% коштів, зокрема: 95,0 млн. грн. - на закупівлю засобів індивідуального захисту, лікарських засобів та виробів медичного призначення; 27 млн. грн. - закуплено та отримано безкоштовно від благодійників медичне обладнання (апарати УЗД, ШВЛ, рентгенапарати, лабораторне обладнання); 22 млн. грн. спрямовано на збільшення заробітної плати медикам.
З обласного бюджету виділено 8,2 млн. грн., з яких майже два мільйони гривень витрачено на засоби індивідуального захисту, дезінфекційні засоби - 1,1 млн., лікарські засоби та вироби медичного призначення - 3,6 млн.грн., обладнання  - пів мільйона гривень.

На Прикарпатті показники захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 зростають

За даними департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, на 6 серпня в області зареєстровано 5296 випадків захворювань на коронавірусну інфекцію, з них 127 за минулу добу. Всього за час пандемії одужало 1930 пацієнта, померло – 148. Разом з...

Віталій Федорів: Дотримання карантинних вимог допоможе знизити темпи поширення коронавірусу

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів провів нараду із керівниками структурних підрозділів ОДА та окремих підрозділів територіальних органів виконавчої влади і правоохоронних структур. Темою обговорення були питання...

Через ріст захворюваності на CОVID-19 Віталій Федорів закликав прикарпатців дотримуватися умов

Упродовж останніх днів на Івано-Франківщині зросла захворюваність на коронавірусну інфекцію. Загалом від початку пандемії в області виявлено 1766 хворих, 1030 одужало, 91 хворий помер. Найбільший рівень захворюваності спостерігається в місті...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація