В онлайн-режимі відбувся телеміст між Донеччиною та Івано-Франківщиною
17 бер, 2021 0 Коментарів 426 Переглядів

В онлайн-режимі відбувся телеміст між Донеччиною та Івано-Франківщиною

16 березня в рамках проєкту «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці» в облдержадміністрації відбувся телеміст «Онлайн-дні Донеччини на Івано-Франківщині». Його мета — продемонструвати кращі практики східного регіону задля впровадження корисного досвіду на Прикарпатті, налагодити соціальні, культурні, економічні зв’язки двох областей України.
Івано-Франківщину представляли заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук, керівники профільних департаментів та управлінь ОДА - представники робочої групи з організації проєкту.
Представники робочої групи Донецької облдержадміністраці  презентували свій регіон і подальше  бачення співпраці у сферах економіки,  розвитку малого і середнього підприємництва, освіти та культури.
Зокрема, в економічній сфері  для спільних проектів було запропоновано забезпечувати Прикарпаття машинобудівною продукцією підприємств Донеччини, спільна участь у проєкті «Схід-експо»,  сприяння розвитку мікро-, малого та середнього бізнесу.
Учасники зустрічі мали змогу перегянути презентації «Інвестиційного паспорту Донецької області» та відеоролики про регіон і його культурні фестивалі.
В освітній галузі донеччани запропонували долучитися до  проектів  «Євроклуби в закладах освіти», « Моє місто/село на долоні», «Дистанційна освіта школярів». Також окремої уваги  заслуговує молодіжна платформа БУР (будуємо Україну разом).
Представники управління культури і туризму Донецької ОДА презентували  кращі практики своєї діяльності, зокрема фестиваль «Дике поле - шлях до Європи».
За результатами зустрічі обидві сторони висловили готовність до подальшої співпраці. Досягнуто домовленості про створення спільного чату, своєрідної «скарбнички»,  де всі учасники  будуть обмінюватися думками та розміщувати свої пропозиції, так звані «скарби» задля подальшого їх спільного використання та втілення у життя.
«Ми різні, але ми рівні», -  наголошувалося у виступах представників Прикарпаття та Донеччини.
Додамо, що захід проводився за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).




Івано-Франківщина та Донеччина спільно реалізовуватимуть проекти у різних сферах

У квітні делегація Прикарпаття у рамках програми «Змінимо країну разом» відвідає міста Донецької області та представить проекти, які реалізовуватимуться у різних соціально-економічних галузях. Про це сьогодні йшлося під час наради за участю першого...

Віталій Федорів: Маємо на ділі, а не на словах об’єднати Україну і людей

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів перебуває у Львові, де бере участь у робочій зустрічі представників Івано-Франківської, Львівської, Луганської та Донецької областей – підписантів Меморандуму про...

В ОДА обговорили стратегію розвитку агропромислового комплексу області

Учора відбулося засідання робочої групи щодо формування стратегії розвитку агропромислового комплексу як складової Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація