Питання профілактики ВІЛ/СНІДу та туберкульзу надактуальне на Прикарпатті
23 бер, 2021 0 Коментарів 348 Переглядів

Питання профілактики ВІЛ/СНІДу та туберкульзу надактуальне на Прикарпатті

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом заступниця голови обласної державної адміністрації Світлана Онищук провела засідання регіональної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ. Його учасники найбільше уваги під час засідання ради приділили обговоренню заходів із профілактики зазначених захворювань та протидії їх поширенню, які проводяться в області.
Під час наради було обрано персональний склад членів координаційної ради, а також голову та заступників голови координаційної ради.
«Світ стикнувся із  захворюваністю населення на COVID-19. Ситуація є складною не тільки стосовно цієї небезпечної хвороби, але й  проблемних ситуацій   із захворюваностями на  туберкульоз, розповсюдження захворюваності  на  ВІЛ/СНІД. Ми акумулюємо зусилля органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, медиків, громадських організацій задля того, щоб допомогти подолати усім прикарпатцям ці виклики».   – зазначила Світлана Онищук.
Виступаючи наголошували, що через посилення коронавірусної інфекції заклади, які займалися лікуванням та діагностикою ВІЛ/СНІДУ, здебільшого перепрофільовані на заклади, які надають допомогу при боротьбі з COVID-19.
Під час засідання підкреслювали на важливості діагностування виявлення  захворюваності  у населення туберкульозу, ВІЛ/СНІДу,  зокрема, й проведенні профілактичних оглядів серед уразливих груп населення. У  цьому контексті  йшлося і про важливість розробки регіональних програм профілактики інфекційних хвороб, зокрема, захворюваності жителів області на туберкульоз, гепатити, ВІЛ/СНІД, що сприятиме  покращенню лікування. Говорили також про  збільшення тестування на ВІЛ/СНІД інфекцій, продовження замісної та підтримуючої терапії задля протидії наркоманії.
Обговорювали й інші питання: налагодження надання стаціонарної допомоги хворим з ВІЛ-інфекцією, проведення онлайн-навчань для фахівців закладів охорони здоров’я області щодо дотестового, післятестового консультування,  вчасне направлення на діагностику ВІЛ-інфекції, використання лікарських засобів, які закуплені за кошти державного та глобального фондів, діагностику, лікування вірусних гепатитів.

Світлана Онищук: Найбільш вразливі верстви населення повинні бути під постійною увагою

На виконання доручення Міністерства соціальної політики України сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Онищук за участю керівників обласних правоохоронних та контролюючих органів провела нараду щодо виявлення і...

Прикарпатців просять максимально обмежити перебування на вулиці впродовж святкових та вихідних днів

Як відомо, постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року № 255 проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи...

Івано-Франківська облдержадміністрація запроваджує заходи для запобігання поширенню коронавірусної

У зв’язку з поширення у світі коронавірусної інфекції COVID-19 в обласній державній адміністрації запроваджують заходи щодо попередження розповсюдження нового інфекційного захворювання. Про це йдеться в розпорядженні ОДА від 16.03.2020 року № 164....

0 Коментарів

Авторизація