Івано-Франківщина – друга за кількістю українських та іноземних туристів
05 сер, 2021 0 Коментарів 862 Перегляди

Івано-Франківщина – друга за кількістю українських та іноземних туристів

За підсумками 2020 року Івано-Франківська область зайняла другі місця в Україні за кількістю внутрішніх туристів та кількістю іноземних туристів, обслугованих туроператорами і турагентами. Лідирує – місто Київ. Про це повідомив начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації Віталій Передерко
У минулому році всього в Україні послугами туроператорів і турагентів скористалися 2,36 млн осіб, а це у 2,6 рази менше, ніж у 2019 році (6,13 млн осіб) – дані Державної служби статистики України.
Кількість зареєстрованих юридичних осіб-суб’єктів туристичної діяльності у минулому році скоротилась на 13,13% (у порівнянні з 2019 роком – до 1561, кількість фізичних осіб-підприємців турагентів скоротилася на 12,78% – до 2306)
У 2020 році реалізовано 1,22 млн путівок на загальну суму 27,6 млрд грн, тоді як у 2019 році – 2.93 млн путівок на загальну суму 60 млрд грн.
«Пандемія коронавірусної хвороби вплинула на падіння, насамперед, потоків організованого виїзного та в’їзного туризму, – зауважує посадовець ОДА. – На цьому фоні підвищений попит отримали українські дестинації внутрішнього туризму. Але не всі, а здебільшого ті, які змогли запропонувати конкурентний продукт, у цьому випадку інфраструктуру та якісний сервіс. І якщо самоорганізовані потоки у нас не обліковуються офіційною статистикою і ми можемо послуговуватися хіба що альтернативними інструментами обліку (що ми і робимо), то ці роботи суб’єктів туриcтичної діяльності у сфері організованого туризму заслуговують на увагу».
Тож Івано-Франківська область у 2020 році вийшла на другі місця в Україні за кількістю внутрішніх туристів і кількістю в’їзних (іноземних) туристів, обслугованих туроператорами та турагентами.
Додамо, що у 2019 році Прикарпаття зайняло треті місця в Україні за цими показниками. Аналогічні рейтинги наша область мала у 2017-2018 роках.

Ще 10 нових туристично-інформаційних стендів установили на Прикарпатті

У рамках реалізації заходів обласної програми розвитку туризму на 2016-2020 роки, з метою розвитку системи туристичної навігації в Івано-Франківській області управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій...

Продовжується розробка проєкту нової програми розвитку туризму

24 лютого в м. Івано-Франківську проведено стратегічну сесію експертів «Туризм Івано-Франківської області 2030». Цим заходом було ініційоване обговорення з експертним середовищем, туристичним бізнесом, громадськими організаціями пропозицій до...

Як змінилася демографічна ситуація на Прикарпатті у 2019 році

Чисельність наявного населення області, за попередніми даними головного управління статистики в області, на 1 січня 2020 року становила 1368,1 тис. осіб. У міських поселеннях проживали 606,8 тис. осіб, у сільській місцевості – 761,3 тис.. Упродовж...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація