Світлана Онищук: Категорія 60+ має бути у пріоритеті вакцинації
04 лис, 2021 0 Коментарів 422 Перегляди

Світлана Онищук: Категорія 60+ має бути у пріоритеті вакцинації

Cьогодні голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук та директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Димитренко провели брифінг для представників засобів масової інформації щодо поширення на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19.
За словами очільниці Прикарпаття, ситуація щодо захворювання на COVID-19 погіршується. За вчорашню добу госпіталізовано 214 осіб, від ускладнень померло 23 людей. Загалом, в області госпіталізовано 1959 хворих, із них 72 %- кисневозалежні. Розгорнуто 2663 ліжкомісця, з них забезпечено киснем – 97,7 %. Станом на 4 листопада зайнятість ліжок складає 72,1%.

«Вчора ми провели позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого розглянули два важливі питання, а саме – щодо захворювання на COVID-19 та ліквідації пожежі на звалищі побутових відходів Тлумацької міської територіальної громади – розповіла Світлана Онищук. – Нами розроблені рекомендації щодо дотримання громадянами та суб’єктами господарювання у сфері туризму протиепідемічних заходів відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України № 1236 в частині дотримання карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів. Їх розповсюджено у всі громади області, буде поширено у ЗМІ. У пріоритеті – вакцинальна кампанія та забезпечення лікарень киснем Над цим ми сьогодні працюємо».
На брифінгу повідомлено, що в області проведено 491 тисяча щеплень, за вчорашній день – 10 тисяч 747. Найближчим часом до нас надійдуть додаткові дози вакцини Pfizer і Moderna, тому всі бажаючі мають змогу вакцинуватися.
«Вкотре закликаю наших громадян: дотримуйтесь карантинних вимог, вакцинуйтеся щоби убезпечити себе від зараження COVID-19. Окремо звертаюся до молодих людей – подбайте про своїх бабусь і дідусів. Категорія 60+ має бути у пріоритеті вакцинації, щоби зберегти їх життя», – наголосила Світлана Онищук.
Наступний брифінг заплановано провести на базі одного з лікувальних закладів із залученням фахівців-медиків.

Світлана Онищук: Із четверга освітні заклади, де провакциновано менше 80% працівників, працювати не

Cьогодні під головування Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До засідання також долучилася голова обласної державної...

Із понеділка 6 територіальних одиниць Прикарпаття будуть у «червоній зоні» – рішення Регіональної

Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 27 серпня цього року міста і райони Івано-Франківської області потрапили до червоного або помаранчевого рівнів епідемічної небезпеки поширення...

Івано-Франківська облдержадміністрація запроваджує заходи для запобігання поширенню коронавірусної

У зв’язку з поширення у світі коронавірусної інфекції COVID-19 в обласній державній адміністрації запроваджують заходи щодо попередження розповсюдження нового інфекційного захворювання. Про це йдеться в розпорядженні ОДА від 16.03.2020 року № 164....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація