Світлана Онищук: Спільно з громадськістю робимо все для того, щоб у кожної дитини, яка пережила війну, була домівка
20 травень, 2022 0 Коментарів 377 Переглядів

Світлана Онищук: Спільно з громадськістю робимо все для того, щоб у кожної дитини, яка пережила війну, була домівка

Від початку бойових дій в область вже прибуло понад 142 тисячі людей із числа внутрішньо переміщених осіб. Серед них є чимало багатодітних та патронатних сімей, які прийняли на виховання дітей, а також одиноких матерів, котрі самотужки ростять діток. Тут, на Прикарпатті, вони знайшли тимчасовий прихисток. Однак у майбутньому ці діти потребуватимуть постійного місця проживання. Над пошуком житла для вразливих категорій людей обласна державна адміністрація працює спільно із міжнародними та вітчизняними громадськими організаціями.
Сьогодні відбулася зустріч голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук із представниками благодійної організації «СОС Дитяче містечко». Саме вони забезпечують соціальний супровід вразливим категоріям людей, зокрема, допомагають реалізовувати проєкти та залучати донорські кошти на реконструкцію та ремонт житла.
«В умовах війни десятки родин, які взяли на виховання дітей із будинків дитини та соціальних закладів, залишилися без домівок. Вони змушені були покинути рідні місця і шукати безпечного прихистку на Прикарпатті, - розповіла під час спілкування із представниками організації Світлана Онищук. - Спільно з громадськістю ми повинні зробити все для того, щоб у кожної дитини, яка пережила війну, була домівка, щоб їхнє дитинство було радісним та щасливим».
Своєю чергою керівниця організації «СОС Дитяче містечко» повідомила, що наразі вони планують створити в області соціальний центр матері і дитини, в якому проживатимуть одинокі матері. Разом з тим, у центрі зможуть тимчасово проживати ті родини, котрим на певний час потрібен буде прихисток.
Спільно з працівниками обласного центру соціальних служб представники організації вже побували у одному з районів Івано-Франківщини, де оглянули можливі приміщення під центр.


Вдячні тим, хто тримає духовний тил, – Світлана Онищук обговорила з духовенством Великдень в умовах

Голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук зустрілася з представниками релігійних організацій Прикарпаття. Йшлося про організацію проведення в області Великодніх свят в умовах воєнного стану.Зазначалося, що правоохоронні органи у ці...

Прикарпаття є надійним тилом для людей та бізнесу, що постраждали від війни

Про це у коментарі представникам засобів масової інформації сьогодні підкреслила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук. Вона наголосила, що від початку бойових дій в область уже прибуло понад 90 тисяч жителів із інших регіонів....

На придбання технічних засобів реабілітації для людей з інвалідністю область отримала 46,6 мільйони

На забезпечення технічними засобами реабілітації людей з інвалідністю, які проживають на Прикарпатті, з державного бюджету спрямовано 46,6 мільйони гривень. Про це під час онлайн-брифінгу за участю заступника голови обласної державної адміністрації...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація