У бібліотеках Болехівської ЦБС відбулись заходи з вшанування оборонців і визволителів України
05 жов, 2023 0 Коментарів 238 Переглядів

У бібліотеках Болехівської ЦБС відбулись заходи з вшанування оборонців і визволителів України


1 жовтня – це день, в який відзначають чотири визначні для України події, - Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва, річницю створення Української Повстанської армії та День захисників і захисниць України. І хоча свята роз’єднані часом, вони уособлюють мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців на всіх етапах багатовікової історії України. 

З нагоди цього свята, вшановуючи наших Героїв, які віддали своє життя за Україну, дякуючи всім тим, хто сьогодні захищає рідну землю на Сході і Півдні нашої держави та з метою висвітлення матеріалів про історичне минуле і героїчне сьогодення України в Болехівській міській бібліотеці для дітей проведено історичний екскурс «За честь! За славу! За народ!». На захід завітали ліцеїсти 6-В класу Болехівського ліцею №1 «Академічний» з вчителем історії та керівником гуртка «Стежками історії» Гайдашем Б.І. Присутні здійснили невеличку історичну мандрівку в різні епохи, згадали про оборонців і визволителів рідної землі, переглянули документальний фільм про музей-криївку в Яремчі, прочитали вірші «Армія народу», «Тінь війни». На завершення всіх охочих запросили ознайомитися з книгами про подвиги воїнів-захисників.

У Болехівській центральній міській бібліотеці відбувся перегляд фільму "Країна. Історія Українських Земель. Козаки" на якому також були присутні юні ліцеїсти Болехівського ліцею №1 "Академічний" разом з вчителем історії та керівником гуртка "Стежками історії"  Гайдашем Б.І. 

Історичний екскурс "Портрети з козацького минулого" проведено у бібліотеці с.Козаківка, впродовж якого присутні мали можливість зануритись в історію нашої держави, дізнатися про військові звитяги українського народу, про наших мужніх незламних воїнів від часів козацтва до сьогодення, які відстоювали та сьогодні ціною власного життя виборюють майбутнє України.

Працівники установ культури с.Міжріччя, біля символічної могили Героям ОУН-УПА, організували та провели тематичний захід під назвою «Свята заступнице! Пречиста діво! Ти оповий нас Покровом білим і під опіку візьми Україну». На заході були присутні перший заступник міського голови Юрочко В.І. та староста Міжрічанського старостинського округу Герило Л.М. Всі охочі переглянули у бібліотеці с.Міжріччя книжкову виставку «Вони Боролись за волю України».

У Болехівській міській бібліотеці для дітей відбувся захід, присвячений 34-й річниці виведення

Бої закінчуються,а історія вічна.Пішла в історію і десятирічна афганська війна? але війни не закінчуються безслідно. Ті, хто вижив - то живий голос війни. В міській бібліотеці для дітей, спільно з центральною міською бібліотекою проведено тематичну...

Запрошуємо на урочисте віче!

У середу, 13 жовтня 2021 року, відбудеться урочисте віче з нагоди відзначення Дня українського козацтва, Дня створення Української повстанської армії і Дня захисників та захисниць України «Понад усе вони любили свій серцю милий, рідний край!». Місце...

День Європи в установах культури
Новини культури травень. 2021

День Європи в установах культури

День Європи— свято, що відзначається в країнах Єв­ропейського Союзу 9 травня. Враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію згідно з Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339/2003 День Європи в Україні відзначається у...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація