Порахували пам'ятники Шевченку у світі
09 бер, 2021 0 Коментарів 704 Перегляди

Порахували пам'ятники Шевченку у світі

Міністерство закордонних справ України повідомило про світовий рекорд за кількістю встановлених пам’ятників Тарасу Шевченку.
«У день народження великого Кобзаря у нас особливий подарунок – Міністерство закордонних справ України отримало світовий рекорд за кількістю встановлених йому пам’ятників», – повідомила прес-служба МЗС.
Так, у МЗС нарахували 99 пам’ятників Шевченку у 44 країнах світу. Крім того, ще 1068 пам’ятників встановлені на території України. Інформацію про кількість пам’ятників дипломати ретельно збирали упродовж року. А перевіряли її українські посольства та державні обласні адміністрації.
За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, МЗС хотіло зробити Шевченка світовим рекордсменом і підкреслити, що Україна – «там, де ми живемо, розмовляємо нашою мовою, пам’ятаємо нашу історію і сповідуємо наші цінності».
Він також додав, що «Україна там, де Шевченко – у наших серцях, у пам’ятниках, як символ боротьби за волю, права та свободи».

Відбувся огляд-конкурс читців з нагоди роковин Кобзаря

І знову чергова Шевченкова весна прийшла на нашу землю. Уже минає 207 років з дня народження Великого Кобзаря, але його живе і мудре слово залишається актуальним та пророчим і сьогодні. Тарас Шевченко – своєрідний національний оберіг. Важко уявити...

Шевченківські дні

Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня . День, який явив світові Тараса Григоровича...

Відбувся огляд-конкурс читців, присвячений роковинам Кобзаря

У кожного народу існують цінності, які з плином часу не лише не втрачають свого значення, а продовжують залишатися надійною духовною опорою. Для України до таких цінностей належить творчість Тараса Шевченка. Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

е-Робота

е-Робота

14 бер, 2024 0

Авторизація