На  74 році життя помер один із засновників школи греко-римської боротьби у Болехові  Ярослав Гуцман
03 кві, 2023 0 Коментарів 251 Перегляд

На 74 році життя помер один із засновників школи греко-римської боротьби у Болехові Ярослав Гуцман

Днями відійшов у засвіти відомий на Болехівщині тренер з греко-римської боротьби Гуцман Ярослав Дмитрович - відмінник народної освіти, один із засновників школи греко-римської боротьби на теренах Болехівщини та Долинщини. Його життя обірвалося через хворобу.

Ярослав Дмитрович народився 18 червня 1948 року на Тернопільщині. Закінчив у 1973 році Львівський державний університет фізичної культури. Все своє свідоме життя віддав улюбленій справі. 

Свою педагогічну діяльність розпочав у Болехівській середній школі № 1, де працював вчителем фізичного виховання.  Тоді й започаткував класичну боротьбу серед учнів школи, а згодом й на Болехівщині. З того часу постійно працював над розвитком та популяризацією греко-римської боротьби серед молоді краю. 

Відтак кілька років працював тренером, а згодом і директором Долинської дитячо-юнацької спортивної школи. У 2009 році був переведений до Болехівської ДЮСШ. Тут працював до 2013 року. Далі доля розпорядилася так, що його сім’я переїхала на постійне проживання до Івано-Франківська, де він також не полишав тренерську роботу.

Саме його креативна ініціатива та шалена наполегливість сприяли зародженню цього виду спорту в Болехові  та Долині.  Під його керівництвом виросло не одне покоління спортсменів-переможців, чемпіонів України, майстрів спорту з греко-римської боротьби,  які завойовували призові місця на змаганнях всеукраїнського та міжнародного масштабів, примножуючи спортивну славу нашого краю. Сьогодні той  міцний фундамент, який він заклав, дає змогу виводити на п'єдестал пошани все нові й нові таланти Болехівщини та Долинщини. Неодноразово нагороджувався грамотами Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту за внесок у розвиток фізичної культури і спорту.

Міський голова Іван Яцинин, депутатський корпус, виконавчий комітет Болехівської міської ради висловлюють щирі та глибокі співчуття рідним, близьким, колегам та вихованцям тренера. 

Розділяємо разом з вами біль втрати, сумуємо разом з вами, підтримуємо вас у годину скорботи. 
Нехай опіка Всевишнього та наші молитви полегшать гіркоту втрати і родинне горе.
Вічна і світла пам‘ять… Царство небесне… 

Всеукраїнський турнір з греко - римської боротьби с. Пелагіївка

11-13 червня відбувся Всеукраїнський турнір в с. Пелагіївка (Новий-Буг) Миколаївська обл, який зібрав 232 учасника, з наступних міст: Полтава, Болехів, Теплодар, Лубни, Веселинове, Вознесенськ, Олександрівка, Софіївка, Одеса, Миколаїв, Біляївка,...

Дитячий фестиваль греко-римської боротьби приніс перемоги борцям з Болехова

5-6 червня, в Києві, відбувся дитячий фестиваль греко-римської боротьби. У фестивалі брали участь близько 240 учасників. Вікова категорія з 8 до 12 років. До столиці приїхали команди Вінницькоі, Черкаської, Івано-Франківської, Сумської, Київської...

Чемпіонат України (Західна зона) з греко - римської боротьби

25-27 лютого 2021 року в м. Ужгород відбувся Чемпіонат України (Західна зона) з греко-римської боротьби серед кадетів 2004-2005 р.н. В даних змаганнях брали участь спортсмени з Рівненської обл. , Тернопільської обл., Вінницької обл., Львівської...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація