Освітяни Болехівщини вийшли на пікет з вимогами до органів центральної влади
30 вер, 2020 0 Коментарів 1 084 Перегляди

Освітяни Болехівщини вийшли на пікет з вимогами до органів центральної влади

Вчора, 29 вересня 2020 року, працівники освіти Болехівської міської ради, вийшли на пікет з вимогами до центральної влади здійснити перерахунок освітньої субвенції для міста та виплачувати заробітну плату в повному обсязі без порушення термінів її виплати.
Міський голова Богдан Мельник у коментарях журналістам зазначив, що міська рада солідарна з освітянами та зверталася до органів влади вищого рівня щодо дофінансування галузі освіти Болехова, але позитивної реакції на разі немає.
Під час акції протесту до мітингувальників звернулися голова Болехівської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Ігор Берізко, директор Болехівського ліцею «Академічного» № 1 Романюк Андрій Григорович, голова первинної профспілкової організації Болехівського ліцею «Академічного» №1 Соболь Маріанна Степанівна, голова первинної профспілкової організації Болехівської ЗОШ І-ІІІ ст. 2 Бодлак Лідія Михайлівна та голова Долинської районної профспілкової організації працівників освіти Мельник Іван Михайлович.
Свої вимоги учасники акції протесту виклали у резолюції, яку схвалили одноголосно. У документі, зокрема,  освітяни зазначають про таке:
«Ми, учасники мирної акції протесту, виходячи з незалежного фінансування галузі освіти, заявляємо, що формальний розрахунок обсягу освітньої субвенції на 2020 рік для нашого міста проведений без урахування таких показників, як відсоток сільського населення та щільність учнів. Розрахункова наповнюваність класів єдина для усіх загальноосвітніх закладів. За результатами аналізів не вистачає освітньої субвенції на 2020 рік на оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам у сумі 4 млн. 683 тис.грн. На даний час порушені терміни виплати заробітної плати. Надалі ситуація ставатиме ще критичнішою. Відсутність коштів на місцях призводить до порушення чинного законодавства, справедливого обурення працівників закладів освіти.
На підставі наведеного вище, вимагаємо від Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Міністерства освіти України:
  • збільшити видатки на освітню субвенцію для міста Болехова у розмірі 4 млн. 683 тис. грн. для забезпечення виплати заробітної плати освітян у повному обсязі;
  • повернути оплату за престижність у розмірі 20 % та оплату за кабінети;
  • змінити субвенційну формулу для міста Болехова».
У випадку ігнорування справедливих вимог освітяни обіцяють розпочати процедуру входження у колективний трудовий спір.

МОН пропонує для громадського обговорення законопроект «Про освіту дорослих»

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проект Закону України «Про освіту дорослих». «Освіта дорослих є визнаним складником системи освіти в Європейському освітньому просторі. Її значущість зумовлена тим, що сучасна...

Денис Шмигаль: Безпека дітей та вчителів — це головний пріоритет у цьому навчальному році

На цьому Прем’єр-міністр наголосив під час засідання Кабінету Міністрів 19 серпня. Він підкреслив, що основне завдання Уряду та місцевої влади на найближчі тижні — це якісно підготуватися до навчального року. «Ми провели всі традиційні й стандартні...

Про реалізацію освітньої реформи «Нова українська школа» на Прикарпатті та роботу територіального

Сьогодні, 27 січня 20200 року, на щотижневій онлайн-нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, яку провів заступник голови облдержадміністрації Віталій Федорів,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація