Онлайн - семінар вчителів інформатики
01 бер, 2021 0 Коментарів 742 Перегляди

Онлайн - семінар вчителів інформатики

Відповідно до плану роботи міського методичного центру 25 лютого  2021 року проведено онлайн - семінар вчителів  інформатики на тему «Інтерактивні технології в освіті. Використання інтернет-ресурсів під час дистанційного чи змішаного навчання». До роботи онлайн-семінару приєднались 14 педагогів з усіх закладів управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради.
Оксана Корпан,  методист ММЦ, ознайомила з планом роботи, звернула увагу на сильні та слабкі сторони освітнього процесу, необхідність використання інноваційних технологій навчання у сучасній школі. Сьогодні, з огляду на сучасні реалії, вчитель повинен вносити в навчальний процес нові методи подачі інформації. Виникає питання, навіщо це потрібно? Необхідно навчити кожну дитину за короткий проміжок часу освоювати, перетворювати і використовувати в практичній діяльності величезні обсяги інформації. Дуже важливо організувати процес навчання так, щоб учень активно, з цікавістю і захопленням працював на уроці, бачив плоди своєї праці і міг їх оцінити. Допомогти вчителю у вирішенні цього непростого завдання може поєднання традиційних методів навчання та сучасних інформаційних технологій, у тому числі і комп'ютерних. Адже використання комп'ютера на уроці дозволяє зробити процес навчання мобільним, строго диференційованим та індивідуальним.
Вчитель інформатики Козаківської  загальноосвітньої  школи І–ІІІ ступенів імені Катерини Мандрик-Куйбіди Мар’яна Микитин-Гончарук провела майстер-клас з тем: «Створення динамічних презентацій на основі PowerPointта на основі шаблону засобами Prezi»  та  «Створення відео презентацій засобами Prezi».Prezi – призначений для створення презентацій і відео, що особливо актуально під час дистанційного навчання. Це один із найвідоміших серед освітян інструментів для роботи з презентаціями. 
Переваги сервісу:
1.Анімація, яка створюється автоматично. У презентаціях Prezi використовується система масштабування (наближення, поворот і віддалення окремих об'єктів), що дозволяє наочно та динамічно продемонструвати інформацію.
2.Зручний конструктор. Можна легко змінювати послідовність усіх елементів, додавати векторну графіку, свої зображення та медіафайли.
3.Можливість відеосупроводу. Працює з додатками, які ви вже використовуєте - Zoom, MicrosoftTeams та інші.
4.Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Ресурс англомовний, але «потоваришувати» з ним можуть люди з початковим рівнем англійської.
5.Можливість для спільної роботи декількох користувачів над проєктом.
6.Презентація зберігається для автономного показу без використання інтернету. 
7.Безкоштовний тестовий період на місяць.
На завершення учасники онлайн-семінару провели  діалог з теми   та висловили слова подяки   організатору семінару. Методист подякувала вчителям за співпрацю та побажала їм міцного здоров’я, терпіння і творчих успіхів.
Методист О.Корпан

Всеукраїнська школа онлайн, освітні серіали та підключення до інтернету, - Михайло Федоров про

Міністерство цифрової трансформації активно розробляє цифрові продукти для онлайн-освіти та веде перемовини з видатними розробниками технологічних рішень про надання безкоштовного доступу до них для вчителів та учнів. Про це Міністр цифрової...

Нові можливості на платформі «Всеукраїнська школа онлайн»

З початку роботи платформи «Всеукраїнська школа онлайн» на ній зареєструвались понад 120 тис. користувачів, які взаємодіяли з ВШО 15 млн разів.«Всеукраїнська школа онлайн» стала якісною допомогою для вчителів, учнів та їхніх батьків під час...

Дистанційне навчання: реалії та експертні висновки
Новини освіти травень. 2020

Дистанційне навчання: реалії та експертні висновки

«Дистанційне навчання оголило проблеми шкільної освіти, які освітяни всіх рівнів намагалися замовчувати. Україна не готова до дистанційного навчання. І зараз в екстреному порядку робиться те, що мало готуватись заздалегідь і значно раніше. Маю на...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація