Завершено роботу пришкільних таборів на Болехівщині
08 лип, 2021 0 Коментарів 438 Переглядів

Завершено роботу пришкільних таборів на Болехівщині

Літо – це пора незвичайних вчинків, нових вражень, пора нового яскравого життя. Саме тому літній пришкільний табір має бути джерелом позитивних емоцій, дружби, доброти та здоров’я.

На виконання рішенняБолехівської міської ради від 22.04.2021 № 52 «Про організацію відпочинку і оздоровлення  дітей 2021 року» управлінням освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради видано наказ від 26.05.2021р.№96 «Про організацію роботи пришкільних таборів із денним перебуванням дітей влітку 2021 року».

У період з 10 червня по 29 червня 2021 року на базі 3 закладів освіти (Болехівського ліцею № 1 «Академічний», Болехівської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 2 та Болехівської дитячо-юнацької спортивної школи) було здійснено оздоровлення 210 дітей. Послугами оздоровлення та відпочинку охоплено  дітей пільгових категорій, а саме: дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій, а також талановитих та обдарованих дітей, дітей-учасників дитячих творчих колективів та спортивних команд.

До початку роботи пришкільних таборів було проведено велику підготовчу роботу. Управлінням освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради проведено  необхідні організаційні заходи щодо підготовки до літньої оздоровчої кампанії та залучення учнівської молоді до різних форм оздоровлення та відпочинку, трудової та екскурсійної діяльності, забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов оздоровлення.

24.05.21 р. організовано і проведено нараду з керівниками освітніх закладів, щодо оздоровлення дітей влітку 2021 року. В ході роботи надано рекомендації по дотриманню протиепідемічних заходів під час роботи пришкільних таборів.

Крім того, було затверджено список нормативних документів, якими керувалися впродовж роботи табору, переглянуто і затверджено інструкції з охорони праці, з правил безпеки для учнів, затверджено конспект вступного інструктажу, план виховної роботи.

Організація відпочинку дітей передбачала різноманітність вибору заходів, можливість кожного вихованця задовольнити свої потреби. Всі види виховної діяльності в таборі здійснювалися відповідно до режиму дня. Робота проводилася згідно плану виховної роботи. Основним змістом виховної діяльності табору є забезпечення необхідних умов для змістовного відпочинку, організації дозвілля дітей , формування здорового способу життя, творчого і духовного розвитку.

Щоденна робота табору розпочиналася з ранкової лінійки, на якій вихованці ознайомлювалися з планом роботи на день і презентували свої загони. Кожного дня вихованці разом із спортивним керівником проводили ранкову зарядку під музику, змагання, прогулянки, ігри, свята.

Життя у таборі було насичене різноманітними подіями. Вихованці загонів брали активну участь у змаганнях, конкурсах, тощо. 

Дуже швидко сплинув час організованого відпочинку в пришкільних таборах з денним перебуванням, яскраві враження від якого надовго залишиться в пам’яті. Тож дякуємо за роботу начальникам пришкільних таборів, учителів-предметників, залучених до роботи у пришкільних таборах і бажаємо Вам веселого і чудового відпочинку, позитивних вражень та яскравих емоцій, цікавих подорожей і нових відкриттів, чудових ідей і неймовірних пригод!

У Болехові розпочали роботу пришкільні табори

Важливою умовою високого рівня фізичного та психічного здоров’я людини, її працездатності та активності є збереження та укріплення здоров’я підростаючого покоління. Одним із дієвих способів покращення стану здоров’я дітей та підлітків є їх...

Оздоровлення-2021: на базі закладів освіти функціонуватимуть три пришкільні табори

Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 № 43 «Про запровадження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих...

Організація освітнього процесу в закладах дошкільної освіти: вимоги і реалії

Відповідно до плану роботи управління освіти на І квартал 2021 року 30 березня 2021 року на базі ДНЗ «Зірочка» проведено інструктивно-методичну нараду із керівниками закладів дошкільної освіти Болехівської міської ради з дотриманням відповідних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація