До уваги випускників області: розпочато прийом е-заяв та документів до закладів вищої та фахової передвищої освіти
15 лип, 2021 0 Коментарів 472 Перегляди

До уваги випускників області: розпочато прийом е-заяв та документів до закладів вищої та фахової передвищої освіти

14 липня, розпочинається прийом електронних заяв та документів для вступників на бакалавра чи наскрізного магістра до закладів вищої освіти та на основі 11 класів за денною формою здобуття освіти до закладів фахової передвищої освіти.
Подача е-заяв та документів відбувається на сайті vstup.edbo.gov.ua
Для вступників на бакалавра чи наскрізного магістра прийом заяв та документів на вступ (електронно, крім категорій, визначених п. 1 розділу VI Умов прийому) – з 14 липня:

  • до 16 липня – для тих, хто вступає за співбесідою, вступними іспитами і творчими конкурсами; 
  • до 23 липня – за результатами ЗНО, вступних іспитів та творчих конкурсів, якщо вони були складені з 1 до 13 липня.
На основі 11 класів за денною формою здобуття освіти до закладів ФПО прийом заяв та документів розпочинається 14 липня, крім військових коледжів сержантського складу та фахових коледжів зі специфічними умовами навчання, а закінчується о 18.00 у такі дні:
  • 26 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди або вступних іспитів та творчих конкурсів;
  • 2 серпня – для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.
У 2021 році вступники зможуть подати максимум 5 заяв на бюджет, як і минулого року. А от вступників на контракт очікує новація щодо обмеження кількості поданих заяв для вступу на контракт – до 30 заяв включно. 
Також вступники, які отримають бюджетні місця за результатами конкурсу, але захочуть, щоб інші їхні заяви брали участь у конкурсі на контракт, мають обов’язково повідомити про це приймальну комісію під час виконання вимог до зарахування (подання оригіналів документів). Для цього необхідно буде написати відповідну заяву. В іншому разі ці заяви автоматично будуть виключені з конкурсу на контракт.
Зазначимо, МОН розроблено серію відеороз’яснень для вступників та їхніх батьків. Дев’ята серія – про кількість заяв на бюджет і контракт, наступна серія – про терміни вступу на бакалавра. Відеороз’яснення також супроводжуються відповідними інфографіками, які відображають основні етапи вступної кампанії. Вони розміщені в розділі «Вступна кампанія 2021» на офіційному сайті МОН.
Нагадаємо, до 13 серпня працює гаряча лінія МОН щодо вступу – 0 (800) 50 45 70 (пн-чт: 09.00-17.00, пт.: 09.00-16.00). Прийом звернень громадян також здійснюється за електронною поштою vstup2021@mon.gov.ua та за допомогою чатбота на сайті МОН. Отримати консультацію через сервіс можна з понеділка до четверга з 09.00 до 18.00 та в п’ятницю – з 09.00 до 16.45.
Особистий прийом громадян за адресою: м. Київ, бул. Шевченка, буд.16, к. 401. 
Уся інша контактна інформація на офіційному сайті МОН та в соціальних мережах.

МОН: Оприлюднено Умови прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2021 році

30 жовтня на сайті Міністерства освіти і науки України опубліковано наказ про затвердження Умов прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2021 році. Документ містить певні новації, які мають зробити вступ більш прозорим та...

За перші 4 доби вступу-2020 створено понад 110 тис. е-кабінетів бакалаврів

Впродовж перших чотирьох діб активної фази вступної кампанії створено 110 тис. 237 е-кабінетів майбутніх бакалаврів, з яких активовано 110 тис. 211. Найбільше електронних кабінетів створено у Києві, Дніпропетровській та Львівській областях. Найменше...

Порогові бали на бюджет, е-кабінети для магістрів та інклюзія для всіх – стали чинними Умови вступу

2020 року поріг для вступу на бюджет становитиме щонайменше 125 балів, але водночас вступники зможуть подати 5 заяв на будь-які спеціальності. Ці та інші новації передбачені Умовами прийому до закладів вищої освіти в 2020 році – відповідний наказ...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація