До Всесвітнього тижня інфомедійної грамотності «Всеосвіта» проведе онлайн-семінар
29 жов, 2021 0 Коментарів 656 Переглядів

До Всесвітнього тижня інфомедійної грамотності «Всеосвіта» проведе онлайн-семінар

Щорічно за ініціативи #ЮНЕСКО відзначають Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності. В Україні ця подія відбувається вже вдесяте, і триватиме з 24 до 31 жовтня 2021 року. Цьогоріч головна тема тижня – «Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага».
Нині медіапростір є невіддільною частиною життя ледь не кожної людини. Ми є споживачами й творцями контенту і різної інформації у мережі. Однак поряд з освітніми матеріалами, корисною інформацією та розвагами, мережею поширюються й фейки, маніпуляції, збір даних. Тож однією з головних навичок сьогодення є вміння критично сприймати інформацію та опрацьовувати її.
Стрімкий розвиток інформаційно-комунікаційних технологій та системи масмедіа у сучасному світі потребує цілеспрямованої підготовки особистості до вмілого і безпечного користування ними.
Для того, щоб вивести медіаграмотність в країні на державний рівень, а також, щоб вона стала важливою складовою державної інформаційної політики, в Україні до Глобального тижня медійної та інформаційної грамотності проходитиме низка різномінітних ініціатив.
«Всеосвіта» за медіаобізнаність українських освітян. Тому у рамках Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності для всіх педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів початкової, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти, ми підготували Всеукраїнський онлайн-семінар «Медіаграмотність як складова інформаційно-цифрової компетентності педагога».
На педагогів чекає чотири години актуальної й корисної інформації про медіаграмотність у закладах освіти, протягом яких вони дізнаються як захистити себе та своїх учнів від неправдивої чи маніпулятивної інформації у соцмережах.
Зокрема, вчителі отримають цінні знання щодо того, наскільки важливою для освітян є інфогігієна. Педагоги розкриють основні шляхи ефективного споживання, фільтрування та перевірки інформації у медіа та соціальних мережах. Освітяни здобудуть теоретичні та практичні знання з впровадження медіаграмотності у початкових, середніх, старших класах та за межами школи.
Ба більше, на всіх учасників онлайн-семінару чекає панельна дискусія, протягом якої вони разом разом зі спікерами обговорять проблеми та перспективи впровадження інфомедійної грамотності в освітній процес.
Тож запрошуємо кожного освітянина долучитися до семінару та зробити свій внесок у розвиток медіаграмотності в освіті та суспільстві: https://vseosvita.ua/seminar/10

Уряд затвердив Положення про Єдиний державний портал цифрової освіти «Дія. Цифрова освіта»

Це поліпшить доступ фізичних і юридичних осіб до цифрової освіти та навчання цифрової грамотності, реалізує право кожного на освіту, її доступність шляхом навчання дистанційно через Інтернет, розвиток цифрових компетентностей. Наслідком реалізації...

Всеукраїнська школа онлайн стане частиною Єдиного державного порталу цифрової освіти

Онлайн-платформа «Всеукраїнська школа онлайн » стане частиною Єдиного державного порталу цифрової освіти «Дія. Цифрова освіта». Вчора Уряд затвердив відповідне Положення. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.«МОН активно...

Національна освітня платформа з цифрової грамотності «Дія: Цифрова освіта» стартує вже 21 січня

Уряд запускає 21 січня 2020 року Національну програму цифрової грамотності. Про це заявив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук спільно з Віце-прем'єр-міністром Михайлом Федоровим. Команда Міністерства цифрової трансформації представила результати...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація