Затверджено зміни до національного класифікатора професій
02 лис, 2021 0 Коментарів 774 Перегляди

Затверджено зміни до національного класифікатора професій

Міністерство освіти і науки інформує, що 25 жовтня 2021 року наказом Міністерства економіки України затверджено зміни до національного класифікатора професій ДК 003:2010.
Нормативний акт враховує системні зміни у сфері освіти, спричинені прийняттям низки законів України, зокрема «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про фахову передвищу освіту», «Про повну загальну середню освіту», а також розвитком і потребами освітнього ринку праці.
Принциповими новаціями є включення освітньої кваліфікації за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти до розділу «Професіонали» та остаточне прирівняння на ринку праці освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста і молодшого бакалавра.
Змінами скасовуються застарілі, а також затверджуються нові назви кваліфікаційних угруповань і професійні назви робіт, що не відображені в номенклатурі посад освітянського ринку праці, а також вносяться зміни в опис розділів класифікації професій.
За результатами моніторингу попиту на ринку праці, МОН спільно з Міністерством економіки України розглянуть можливість внесення чергових змін стосовно позиціонування працівників з освітньо-професійним ступенем фахового молодшого бакалавра у відповідному розділі класифікації професій.
Нагадаємо, відбулось відкриття дводенного заходу Sсience&Business StartupBootcamp для науковців, стартапів і підприємців на ранніх стадіях розвитку в галузі наукоємних інновацій та технологій.

Оголошення про проведення конкурсу на посаду директора Поляницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Болехівської

Виконавчий комітет Болехівської міської ради оголошує конкурс на вакантну посаду директора Поляницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Болехівської міської ради. Найменування та місцезнахо дження закладу освіти : Поляницька ЗОШ І-ІІІ ступенів Болехівської...

УВАГА! КОНКУРС!
Новини освіти травень. 2021

УВАГА! КОНКУРС!

Оголошення про проведення конкурсу на посаду директора Болехівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Болехівської міської ради Виконавчий комітет Болехівської міської ради оголошує конкурс на вакантну посаду директора Болехівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2...

Розвиток освіти і науки України – у фокусі плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік

На Урядовому порталі оприлюднено розпорядження Кабінету Міністрів України щодо плану пріоритетних дій на 2021 рік .«Серед завдань, що поставлені нами на 2021 рік, – розширення доступу дітей до якісної дошкільної освіти, оновлення змісту загальної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація