У Болехові відбулася зустріч з ліквідаторами аварії на ЧАЕС
16 гру, 2019 0 Коментарів 722 Перегляди

У Болехові відбулася зустріч з ліквідаторами аварії на ЧАЕС

Напередодні відзначення Дня ліквідатора аварії на ЧАЕС, 13 грудня 2019 року, в міській центральній бібліотеці відбулася зустріч, присвячена ліквідаторам аварії. Прийшли згадати трагедію 1986 року та вшанувати подвиг героїв-чорнобильців, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог, представники міської влади, учні школи, працівники відділів міськвиконкому.
Слова вдячності від імені міського голови Богдана Мельника виразила ліквідаторам аварії заступниця міського голови Тетяна Лугова. Вона щиро подякувала за подвиг, який зробили для України та всього світу ці відважні люди. Тетяна Лугова коротко згадала хроніку подій 1986 року, відзначаючи людей, які стали пліч-о-пліч смерті, не задумуючись про наслідки.
Також зі словами скорботи, вдячності та шани виступила голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Любов Крапцова. Вона коротко розповіла про хід подій ліквідації аварії, про радіаційні наслідки для людей, які брали участь у приборканні атомної катастрофи, про місто-привид, яке з’явилося на карті України, та про досвід, який отримала земна куля після подій, яким виповнилося 33 роки.
Концертну програму продовжували ведучі Світлана Слободянюк та Роксолана Бунчак, учні та викладачі Болехівської дитячої школи мистецтв, чоловічий аматорський ансамбль «Народні джерела» Народного дому м.Болехова. 
Присутні на заході хвилиною мовчання вшанували учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які віддали своє життя за наше існування. Тож пам’ятаймо та згадуймо в молитві про тих, хто врятував людство та кожного з нас, кинувшись у радіаційне пекло!   

Зустріч з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС «Дзвони Чорнобиля душу тривожать»

13 листопада 2019 року о 13. 30 год. в музеї історії м.Болехова ім.Р.Скворія відбудеться зустріч з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС «Дзвони Чорнобиля душу тривожать». Запрошуємо всіх бажаючих відвідати цей захід та віддати честь учасникам...

Зустріч з волонтерами

До Міжнародного дня волонтера у четвер, 5 грудня, в Музеї історії м.Болехова ім.Р.Скворія відбулася святкова зустріч з волонтерами нашого краю. Роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014-й – саме Революція Гідності дала...

З наступного тижня запрацює урядова лінія для людей з інвалідністю

У понеділок, 2 грудня, міністр соціальної політики Юлія Соколовська повідомила про запуск роботи call центру для людей з особливими потребами. Про це стало відомо на Форумі «Відкритий простір», організованому Міністерством соціальної політики та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація