31 жов, 2023 0 Коментарів 84 Перегляди

Урядом схвалено Національну стратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці на період до 2030 року

        Протягом останніх років Україна активно працює над зменшенням різниці в оплаті праці між чоловіками та жінками. Наша країна приєдналася до міжнародних ініціатив і коаліцій, і ця робота вже дає свої результати.
  За останні шість років розрив в оплаті праці скоротився на 7.4% і зараз становить 18,6%. Проте, на шляху до досягнення абсолютної рівності ще багато роботи.
   15 вересня 2023 року КМУ схвалив Національну стратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці на період до 2030 року, а також затвердив операційний план заходів з її реалізації на 2023-2025 роки.
    Метою стратегії є створення умов для надання можливості жінкам бути економічно незалежними, а чоловікам-поєднувати професійні обов’язки із сімейними.
    Зокрема, стратегія передбачає проведення масштабних інформаційних та просвітницьких кампаній для жінок та чоловіків, спрямованих на розбиття гендерних стереотипів і дискримінації. Також буде вдосконалено трудове законодавство для гарантування рівної оплати праці та запроваджено методологію гендерно-нейтральної оцінки робі.  

Кабмін планує до 2030 року зменшити гендерний розрив в оплаті праці

Уряд розробив та затвердив Стратегію зменшення гендерного розриву в оплаті праці і вже почав її реалізовувати. В планах урядовців до 2030 року скоротити розрив в оплаті праці чоловіків та жінок з 18.6% до 13,6%. Міністерство економіки розробило...

Рекомендації Держпраці щодо змін до колективних договорів

Держпраці рекомендує вносити актуальні зміни до колективних договорів, що забезпечують рівні права та можливості жінок і чоловіків. У разі колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин до генеральної угоди, галузевих (міжгалузевих)...

Уряд послідовно працює над зменшенням гендерного розриву в оплаті праці в Україні

Уряд вже досяг певних успіхів у зменшенні гендерного розриву в оплаті праці в Україні та найближчим часом завершить розробку Національної стратегії щодо цього питання і плану її реалізації. Про це повідомила заступник Міністра економіки України...

0 Коментарів

Авторизація