“А ти займаєшся спортом?”: запрошуємо взяти участь у всеукраїнському опитуванні
10 січ, 2024 0 Коментарів 114 Переглядів

“А ти займаєшся спортом?”: запрошуємо взяти участь у всеукраїнському опитуванні

Центр громадського здоров’я запрошує долучитись до всеукраїнського опитування щодо основних показників рухової активності серед населення, стимулюючих і стримуючих факторів до занять фізактивністю. Взяти участь в опитуванні можна за посиланням на платформіsurvey.sportforall.gov.ua, анкету опитування створено Міністерством молоді та спортом України у співпраці з Державною службою статистики України. 
Результати опитування, що триває до 18 січня, допоможуть зрозуміти, які групи населення України потребують більшої підтримки на шляху до занять фізичною активністю, А також розробити ефективні заходи та пропозиції для залучення людей до спорту, зробити його більш доступним і привабливим для кожного українця.
Регулярна фізична активність – одна з найважливіших речей, які ви можете зробити для свого здоров'я. Вона може покращити здоров'я вашого мозку, допомогти контролювати вагу, знизити ризик неінфекційних захворювань, зокрема серцево-судинних, зміцнити кістки та м'язи та покращити вашу здатність виконувати повсякденну діяльність.
Багато людей веде малорухливий спосіб життя: офісна сидяча робота, дозвілля перед телевізором, з відеоіграми тощо. Все це негативно позначається на здоров'ї. Низька рухова активність провокує  виникнення захворювань, які підвищують ризик інсульту, а саме: ожиріння, артеріальна гіпертензія, високий рівень холестерину, цукровий діабет 2 типу. Запам'ятайте, що профілактувати інсульт набагато легше, ніж його лікувати, тож саме час додати більше руху до свого життя. Розповідаємо, як це зробити. 
Дорослим 18-64 р. рекомендовано щонайменше 150 хв аеробних вправ помірної інтенсивності впродовж тижня. Додайте такі активності: 
  • швидка хода;
  •     
  • їзда на велосипеді (переважно по рівнинній поверхні);
  •     
  • плавання;
  •     
  • піші прогулянки;
  •     
  • робота в будинку та на подвір’ї. 
Такі активності корисні для серцево-судинної системи. Завдяки доставці  більшого об’єму кисню з більшою швидкістю серце стає міцнішим, артерії – чистими, еластичними та незабитими, нормалізується артеріальний тиск у спокої. 
Щоб отримати більше користі для здоров’я, поступово збільшуйте час перерахованих вище активностей до 300 хв на тиждень. Додатково можна виконувати вправи високої інтенсивності щонайменше 75 хв на тиждень, поступово збільшуючи до 150 хв на тиждень. Наприклад, гімнастика, йога, пілатес тощо. 

В Україні набирають помічників ветеранів: як взяти участь

Триває набір для участі в експериментальному проєкті щодо запровадження Інституту помічника ветерана. Він створений для ветеранів та членів їхніх родин, які готові допомогти іншим ветеранам пройти шлях переходу від військової служби до цивільного...

Комісія міськвиконкому проводить комплексне визначення ступеня індивідуальних потреб осіб, які

Відповідно до Порядку подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженого ПКМУ від 23.09.2020 № 859 (зі змінами), для призначення...

УВАГА! КОНКУРС!

Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Болехівської міської ради оголошує конкурс на заміщення тимчасово вакантної посади головного спеціаліста відділу персоніфікованого обліку та контролю за правильністю призначення...

0 Коментарів

Авторизація