16 учасників бойових дій здобудуть нові знання в Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості
20 гру, 2023 0 Коментарів 134 Перегляди

16 учасників бойових дій здобудуть нові знання в Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

Сьогодні, 19 грудня 2023 року, в Івано-Франківському ЦПТО ДСЗ стартувало навчання для 16 учасників бойових дій, які набудуть нових компетенцій на курсах цільового призначення за напрямом підготовки «основи бізнес-планування» - 10 осіб та «організація трудових відносин в умовах воєнного стану» - 6 осіб. 
Дане навчання відбуватиметься в рамках експериментального проєкту підтримання конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом професійного навчання.
Нагадуємо, що 19.09.2023 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 15.09.2023 № 984, якою затверджено Порядок реалізації експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти  Державної служби зайнятості. 
Дія цього Порядку поширюється на учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, які є застрахованими особами.
Професійне навчання здійснюється в закладах освіти Державної служби зайнятості шляхом професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, у тому числі на курсах цільового призначення.
Вибір професії або програми підвищення кваліфікації здійснюється з переліку професій та програм підвищення кваліфікації для професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, сформованого Державним центром зайнятості https://is.gd/ZHvm7u, https://is.gd/oFh4o6.
Строк професійного навчання визначається робочими навчальними планами та освітніми програмами і не може перевищувати шість місяців.
Фінансування даного професійного навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. 
Навчання даної категорії осіб можна пройти у 8 центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за 95 професіями у містах:  Івано-Франківськ, Дніпро, Львів, Одеса, Полтава, Рівне, Суми, Харків.
Якщо у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості, зверніться в будь-яку філію, управління, відділи філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контакти за посиланням https://is.gd/u0nOYN).
Також консультації ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.

Відділ організаційно-інформаційної роботи
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а,
м. Івано-Франківськ, 
76002
 (066) 3711836

Навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Учасники бойових дій та особи, які отримали інвалідність внаслідок війни можуть взяти участь у експериментальному проєкті з організації навчання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості. Дані категорії...

Служба зайнятості - учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей

«У теперішній нелегкий час для країни Державна служба зайнятості прикладає максимум зусиль для здійснення учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей їх соціальної адаптації до мирного життя і повернення до...

Експериментальний проект для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 р. № 984 «Про реалізацію експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація