Служба зайнятості - учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей
24 лис, 2023 0 Коментарів 224 Перегляди

Служба зайнятості - учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей

«У теперішній нелегкий час для країни Державна служба зайнятості прикладає максимум зусиль для здійснення учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей їх соціальної адаптації до мирного життя і повернення до трудової діяльності, інформуючи про послуги та можливості служби зайнятості», - зазначає директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк. 
Із усіма вакансіями можна познайомитися на сайті Державного центру зайнятості,  на «Єдиному порталі вакансій» та HR центр Прикарпаття Робота в Івано-Франківську та області.
Працює механізм підтримки конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом їх професійного навчання або перенавчання та підвищення кваліфікації, яке здійснюється в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості. Також ветерани  війни можуть отримати ваучер на навчання. 
У рамках реалізації урядового проєкту «єРобота» учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни або їх подружжя можуть отримати грант на створення або розвиток власної справи від 250 тис. грн до 1 млн. грн.
Роботодавцям відшкодовуються витрати за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю у розмірі до 100,5 тис. грн у разі працевлаштування особи з   інвалідністю  першої групи і до 67,0 тис. грн – особи з   інвалідності другої групи. Детальніше тут.
Також підприємствам повертається 50% компенсації  фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати, у разі працевлаштування терміном від одного року безробітних з категорії учасників бойових дій. Загальна тривалість виплати 6 місяців за умови працевлаштування строком до 1 року. Детальніше тут .
Якщо у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості, зверніться в будь-яку філію, управління, відділи філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості .
Також консультації ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.
Відділ організаційно-інформаційної роботи
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а,
м. Івано-Франківськ, 
76002
 (066) 3711836

Експериментальний проект для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 р. № 984 «Про реалізацію експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної...

Гранти для ветеранів та членів їхніх сімей

В рамках реалізації урядового проєкту єРобота з 10 квітня 2023 року діє нова програма – надання грантів для ветеранів та членів їх сімей на створення або розвиток власного бізнесу. За цей період Державний центр зайнятості прийняв позитивні рішення...

Працевлаштування людей з інвалідністю: проблеми та можливості

«Особливу увагу фахівці служби зайнятості звертають на права та гарантії у сфері працевлаштування для осіб з інвалідністю. Протягом 10-ти місяців 2021 року за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 428 осіб з інвалідністю», - інформує директор...

0 Коментарів

Авторизація