Компенсація за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю
28 травень, 2024 0 Коментарів 39 Переглядів

Компенсація за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

До уваги роботодавців! Ви можете отримати від держави компенсацію витрат відповідно до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, затвердженого Постановою КМУ від 22.08.2023 року № 893 (https://is.gd/vhrGs6).
Дія вказаного Порядку поширюється на роботодавців, які працевлаштували особу з інвалідністю І або ІІ групи, яка є застрахованою особою. На випадки працевлаштування осіб з інвалідністю ІІІ групи компенсація не поширюється.
Згідно з даним Порядком компенсації підлягають витрати роботодавця на придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця для особи з інвалідністю, зокрема:
-    меблів (крісел з регульованими або фіксованими сидіннями, поручнів та брусів, розсувних дверей, засобів для їх відчинення/зачинення, протиковзаючих та тактильних матеріалів для підлоги та сходів);
-    транспортерів для піднімання сходами з електроприводом;
-    допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв;
-    брайлівських клавіатур та портативних пристроїв;
-    підйомних платформ для робочих місць;
-    допоміжних засобів для відтворення звуку та забезпечення здатності чути і бачити, тощо.
Роботодавці зможуть отримати компенсацію у таких розмірах: 
- 10 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання при працевлаштуванні особи з інвалідністю ІІ групи. В 2024 році ця сума становить 71 тис. грн; 
- 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання при працевлаштуванні особи з інвалідністю І групи. В 2024 році ця сума становить 106 500 тис. грн.
Для отримання компенсації роботодавець повинен протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю подати до центру зайнятості за місцем провадження своєї діяльності в паперовій або електронній формі, або через портал Дія заяву та копії документів, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю, придбання ним допоміжних засобів для облаштування робочого місця та підтвердження відомостей про осіб з інвалідністю.
Рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймається регіональним центром зайнятості протягом 10 робочих днів з дня подання документів та оформляється відповідним наказом. Інформацію про прийняте рішення центр зайнятості надсилає роботодавцю протягом трьох робочих днів з дати його прийняття.
Компенсація виплачується роботодавцю протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації на його банківський рахунок, зазначений у заяві.
Від початку дії даної програми роботодавці області вже отримали компенсацію за облаштування робочих місць для 45 працевлаштованих осіб з інвалідністю на загальну суму понад 2 млн 785 тис. грн.
Якщо у вас виникають питання, звертайтесь до працівників служби зайнятості (контакти за посиланням https://is.gd/u0nOYN). 
Також консультації ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.

Відділ організаційно-інформаційної роботи
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а,
м. Івано-Франківськ, 
76002
тел. (0342) 72 21 00

Отримайте компенсацію за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

З 29 серпня 2023 року роботодавці можуть отримати компенсацію витрат за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю відповідно до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з...

Види послуг служби зайнятості роботодавцям

25 січня 2024 року у Болехівському відділі Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості відбувся семінар для роботодавців на тему «Види послуг служби зайнятості (в тому числі для новостворених ПОУ)». Фахівець служби зайнятості...

Види послуг служби зайнятості роботодавцям

21 вересня 2023 року Болехівським відділом Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості організовано та проведено семінар з роботодавцями на тему «Види послуг служби зайнятості (в тому числі для новостворених ПОУ)». Метою даного...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація