Отримайте компенсацію за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю
01 бер, 2024 0 Коментарів 59 Переглядів

Отримайте компенсацію за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

З 29 серпня 2023 року роботодавці можуть отримати компенсацію витрат за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю відповідно до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю № 893 від 22.08.2023 року (https://is.gd/vhrGs6).
Згідно з даним Порядком компенсації підлягають витрати роботодавця на придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця для особи з інвалідністю, зокрема:
меблів (крісел з регульованими або фіксованими сидіннями, поручнів та брусів, розсувних дверей, засобів для їх відчинення/зачинення, протиковзаючих та тактильних матеріалів для підлоги та сходів);
транспортерів для піднімання сходами з електроприводом;
допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв;
брайлівських клавіатур та портативних пристроїв;
підйомних платформ для робочих місць;
допоміжних засобів для відтворення звуку та забезпечення здатності чути і бачити.
Компенсація виплачується в розмірі фактичних витрат роботодавця за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, але не вище граничного розміру компенсації.
Граничний розмір компенсації не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, для осіб з інвалідністю І групи, та 10 розмірів мінімальної заробітної плати – для осіб з інвалідністю ІІ групи.
Станом на 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати складає 7100 грн. Відповідно у 2024 році граничний розмір компенсації за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю І групи складатиме до 106,5 тис. грн, для особи з інвалідністю ІІ групи – до 71 тис. грн.
Для отримання компенсації роботодавець повинен подати до центру зайнятості за місцем провадження своєї діяльності заяву в паперовій або електронній формі та копії документів, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання ним допоміжних засобів для облаштування робочого місця (протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю).

Від початку дії даної програми вже 8 роботодавців області скористались такою можливістю та отримали компенсацію за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю на загальну суму 485 тис. грн.
Також нагадуємо, що отримати компенсацію за облаштування робочого місця для людей з інвалідністю можна через портал Дія. Для цього потрібно додати копії документів, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю, її групу та купівлю обладнання для облаштування робочого місця, підписати електронним підписом. Далі заявку розглядає місцевий центр зайнятості. Підтвердження надійде роботодавцю в електронному кабінеті чи на пошту. 
Якщо у вас виникають питання, звертайтесь до працівників служби зайнятості (контакти за посиланням https://is.gd/u0nOYN). 
Також консультації ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.



Відділ організаційно-інформаційної роботи
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а,
м. Івано-Франківськ, 
76002
тел. (0342) 72 21 00

Види послуг служби зайнятості роботодавцям

25 січня 2024 року у Болехівському відділі Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості відбувся семінар для роботодавців на тему «Види послуг служби зайнятості (в тому числі для новостворених ПОУ)». Фахівець служби зайнятості...

Служба зайнятості - учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей

«У теперішній нелегкий час для країни Державна служба зайнятості прикладає максимум зусиль для здійснення учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей їх соціальної адаптації до мирного життя і повернення до...

Види послуг служби зайнятості роботодавцям

21 вересня 2023 року Болехівським відділом Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості організовано та проведено семінар з роботодавцями на тему «Види послуг служби зайнятості (в тому числі для новостворених ПОУ)». Метою даного...

0 Коментарів

Авторизація