Як отримати мікрогрант на започаткування  або розвиток власної справи
30 вер, 2022 0 Коментарів 336 Переглядів

Як отримати мікрогрант на започаткування або розвиток власної справи

З 1 липня 2022 року стартувала державна програма «єРобота», яка має на меті допомогти незайнятим громадянам створити власну справу або розширити вже існуючий бізнес. 
Обов’язковою умовою одержання мікрогранту є створення нових робочих місць, що дасть можливість підвищити рівень зайнятості громадян та збільшить надходження коштів до бюджету, а також сприятиме розвитку підприємництва та економіки країни вцілому.
Для бажаючих отримати мікрогрант потрібно подати заявку на порталі Дія. Надання мікрогрантів здійснюється Міністерством економіки через АТ «Ощадбанк» на підставі рішення Державного центру зайнятості, який керується інформацією банку щодо оцінки бізнес-плану та результатів перевірки ділової репутації, а також беручи до уваги оцінку співбесіди з отримувачем, яку проводить комісія обласного центру зайнятості.
Зокрема, за період з 01.07.2022 року по 30.09.2022 року Державний центр зайнятості прийняв позитивні рішення щодо надання мікрогрантів 54 подавачам з Івано-Франківської області, які після їх отримання зобов’язані створити не менше 106 нових робочих місць.
Також нагадуємо, що Івано-Франківський обласний центр зайнятості двічі на тиждень у вівторок та п’ятницю о 10:00 год. проводить онлайн-консультування щодо отримання мікрогрантів, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.22 №738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» (http://surl.li/ciisf). 
Для бажаючих взяти участь у онлайн-консультуванні потрібно попередньо заповнити анкету учасника http://surl.li/cxsdo та для участі в онлайн-зустрічі перейти за посиланням http://surl.li/cxsdq (Ідентифікатор конференції: 5820263441. Код доступу:12345678).
    Якщо ж ви бажаєте отримати мікрогрант та започаткувати власну справу, але не можете самостійно скласти бізнес-план, Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості пропонує вам пройти навчання з написання бізнес-плану, який відповідатиме усім вимогам програми «єРобота: своя справа».
Всього за 8 годин кваліфіковані фахівці центру професійно-технічної освіти допоможуть вам розібратися в тонкощах бізнес-планування, нададуть усю необхідну інформацію щодо недопущення помилок при реалізації вашої бізнес-ідеї та навчать складати якісний бізнес-план.
Детальніше про навчання за посиланням http://surl.li/couyl, а також за номером телефону 0508238969 та 0677269388. Зареєструватись на навчання можна перейшовши за посиланням http://surl.li/couyr.
    Нагадуємо, що подати заявку на отримання мікрогранту ви можете до 12 грудня 2022 року. Тому, не пропустіть свій шанс скористатися цією можливістю.
    Більш детальну інформацію ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.
Звертайтесь. Ми завжди раді вам допомогти!

Відділ організаційно-інформаційної роботи
та архівної справи 
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а
м.Івано-Франківськ, 
76002
(0342) 755614


Як скористатися електронними сервісами служби зайнятості

На сайті державної служби зайнятості (www.dcz.gov.ua) можна отримати корисну інформацію щодо законодавчої бази, нормативно-правових актів, висвітлено новини, офіційні повідомлення та заходи, які проводяться службою зайнятості для населення. В...

Бажаєте скласти бізнес-план та отримати мікрогрант – зверніться за консультацією до фахівців служби

Станом на 6 вересня 2022 року Державним центром зайнятості прийнято позитивне рішення по 35 заявниках, які будуть здійснювати свою діяльність на Прикарпатті та створять 66 нових робочих місць. Якщо ви також маєте ідею щодо розширення або...

На Івано-Франківщині працевлаштовано 4,6 тисяч українців

«За п’ять місяців цього року нам вдалося працевлаштувати 4,6 тис. осіб, – зазначив директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк. – Із них 3,9 тис. становили безробітні». Станом на 1 червня 2022 року на обліку у обласній...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація