В 2020 році на Прикарпатті значно модернізовано шкільні харчоблоки
20 січ, 2021 0 Коментарів 454 Перегляди

В 2020 році на Прикарпатті значно модернізовано шкільні харчоблоки

В 2020 році в Україні в рамках освітньої субвенції з державного бюджету було виділено 400 млн. грн.  для покращення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів загальної середньої освіти (згідно розпорядження КМУ від 27.11.2019 р. №1106-р).
В Івано-Франківській області розмір виділених коштів складає 15,5 млн. грн. 
Закладами загальної середньої освіти освоєно 14 млн. 869 тис. грн.. (96%). Окрім того, з місцевих бюджетів було виділено 11 млн. гривень, з яких освоєно 8 млн. 630 тис грн.. (74%). 
Дані кошти були використані на модернізацію 107 шкільних харчоблоків області, а саме:  на поточний та капітальний ремонт приміщень, забезпечення харчоблоків сучасним технологічним обладнанням, заміну інженерних комунікацій, ремонт вентиляційних систем закладів загальної середньої освіти тощо.  
Найбільше коштів виділено на модернізацію харчоблоків ліцею № 23 ім.Р.Гурика м.Івано-Франківська, Долинського ліцею №7 Долинської ТГ, Снятинського ліцею ім. В.Стефаника (по 400 тис.грн.).  
Крім того, значні об’єми робіт із модернізації та оновлення технологічного обладнання харчоблоків за кошти освітньої субвенції та місцевого бюджету проведено в таких навчальних закладах області:
- Старобогородчанський ліцей Старобогородчанської ТГ; 
- Росільнянський ліцей Дзвиняцької ТГ;
- Манявський НВК Солотвинської ТГ;
- Іваниківський ліцей Богородчанської ТГ;
- Галицький ліцей ім. Я.Осмомисла;
- Бурштинська ЗОШ № 2; 
- Верхнянський ліцей Верхнянської ТГ;
- Брошнівська гімназія та Брошнів-Осадський ліцей Брошнівської ТГ;
- Болехівський ліцей №1 «Академічний». 
Слід зауважити, що виділені в 2020 році кошти лише на 50% покривають потребу усіх коштів, що необхідні для приведення матеріально-технічної бази до нормативної. 

З нового року змінюється харчування дітей в закладах загальної середньої освіти

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано Франківській області повідомляє, що 18.11.2020 р. опубліковано наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 17.11.2020р. № 2347 «Про затвердження Методичних...

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробило проект

Даним документом (https://cutt.ly/Kf8lDFe) буде встановлено гігієнічні вимоги до харчоблоків в школах, зокрема визначено належну гігієнічну практику, дотримання якої необхідне для забезпечення безпечності харчових продуктів під час їх виробництва...

25 відсотків шкільних меню не відповідає нормам, – Держпродспоживслужба

У ході здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду, у тому числі за організацією харчування дітей, спеціалісти Держпродспоживслужби здійснюють аналіз складених у закладах загальної середньої освіти примірних двотижневих та щоденних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація