Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробило проект наказу «Про затвердження Гігієнічних вимог до харчоблоку, розташованого в закладі загальної середньої освіти»
09 жов, 2020 0 Коментарів 582 Перегляди

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробило проект наказу «Про затвердження Гігієнічних вимог до харчоблоку, розташованого в закладі загальної середньої освіти»

Даним документом (https://cutt.ly/Kf8lDFe)  буде встановлено гігієнічні вимоги до харчоблоків в школах, зокрема визначено належну гігієнічну практику, дотримання якої необхідне для забезпечення безпечності харчових продуктів під час їх виробництва та/або обігу в закладах загальної середньої освіти.
Проект спрямовано на реалізацію Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, схваленої Указом Президента від 25 травня 2020 року № 195/2020,  а також Плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1008 від 05.08.2020 р.
Проект наказу   визначає гігієнічні вимоги під час виробництва та обігу харчових продуктів у закладах загальної середньої освіти, зокрема до:
- виробничих приміщень, обладнання та інвентарю харчоблоку;
- транспортних засобів, що здійснюють перевезення харчових продуктів на харчоблок;
- поводження з харчовими відходами;
- персоналу, який працює на харчоблоці;
- постачання, виробництва та зберігання харчових продуктів на харчоблоці.
Ухвалення проекту дозволить: 
- змінити застарілі підходи до організації шкільного харчування і перейти до кращих європейських практик;   
- знизити ризики харчових отруєнь в закладах загальної середньої освіти.

До уваги споживачів та операторів ринку харчових продуктів: виявлено невідповідність харчової

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 27.08.2020 р. № 2020.3457 стосовно виявлення...

Про виявлення незадекларованого арахісу у бісквіті

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 26.05.2020 р. №2019.3984-fup4 стосовно виявлення...

25 відсотків шкільних меню не відповідає нормам, – Держпродспоживслужба

У ході здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду, у тому числі за організацією харчування дітей, спеціалісти Держпродспоживслужби здійснюють аналіз складених у закладах загальної середньої освіти примірних двотижневих та щоденних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація