Якщо ви займались репетиторством – задекларуйте отримані доходи
03 лют, 2020 0 Коментарів 385 Переглядів

Якщо ви займались репетиторством – задекларуйте отримані доходи

Про це нагадує Долинському управлінні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області. Тож якщо упродовж 2019 року учителі та викладачі надавали репетиторські послуги учням, студентам або дошкільнятам, при цьому не були зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, вони зобов’язані задекларувати свої доходи.
Зауважимо, на сьогоднішній день, до репетиторських належать послуги з виконання контрольних, курсових, дипломних робіт, підготовка дітей до школи, незалежного тестування, вступу до навчальних закладів, навчання з будь-яких предметів, тощо.
Таким чином громадяни, які отримували упродовж 2019 року такі неоподатковані доходи, у обов’язковому порядку мають подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Після чого сплатити до бюджету нарахований податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір у розмірі 1,5%.
Нагадаємо, що декларацію про доходи можна подати особисто платником або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або відправити до податкової засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.
Додамо, що виконати свій конституційний обов’язок: задекларувати доходи, завітавши до державної податкової інспекції за місцем своєї реєстрації – податкової  адреси платника, можна не пізніше 30 квітня 2020 року.

Якщо ви займались репетиторством – задекларуйте отримані доходи

Про це нагадує Долинському управлінні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області. Тож якщо упродовж 2019 року учителі та викладачі надавали репетиторські послуги учням, студентам або дошкільнятам, при цьому не були зареєстровані...

На Долинщині та Болехівщині до бюджету надійшло майже 363 мільйона гривень податку на доходи

Як повідомили в Долинському управлінні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області протягом 2019 року платники Долинщини та Болехівщини сплатили до зведеного бюджету 362,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Це на 57,6 млн грн більше,...

Коди бюджетної класифікації за якими платник податків сплачує податок на доходи фізичних осіб

Наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» із змінами та доповненнями, затверджено Класифікацію доходів бюджету по податку на доходи фізичних осіб. Про це нагадують в Долинському управлінні Головного...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація