На нараді в ОДА обговорено план розвитку системи охорони здоров’я області і підсумки договору із НСЗУ
17 січ, 2020 0 Коментарів 561 Перегляд

На нараді в ОДА обговорено план розвитку системи охорони здоров’я області і підсумки договору із НСЗУ

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Федорів 15 січня провів робочу нараду за участю представників Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України та департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.
Обговорено майстер-план розвитку системи охорони здоров’я області та визначення рівня готовності закладів до підписання договору з НСЗУ. У нараді взяли участь й керівники лікувальних закладів Івано-Франківщини та головні спеціалісти і експерти ДОЗ ОДА.
Директор Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Мар’яна Возниця та її заступник Володимир Мельничук розповіли учасникам про пакети медичних послуг, які фінансуватиме НСЗУ, а саме про їх перелік, тарифи та вимоги. Також експерти ще раз нагадали керівникам закладів умови підписання договорів.
Крім того, присутні обговорили специфіку пакету медичних послуг пільговим категоріям населення, онкохворим, паліативним хворим та пацієнтам, що знаходяться на гемодіалізі. Також розглянули аспекти пакету медичних послуг інфекційної служби та медико-соціальної експертизи.
Віталій Федорів подякував Мар’яні Возниці за візит на Прикарпаття та спільну працю. Адже, за його словами, реформа галузі медицини продовжується і без Національної служби здоров’я України було б дуже тяжко, позаяк, з першого квітня, вона буде основним джерелом фінансування та головним розпорядником коштів для закладів охорони здоров’я. Також заступник голови облдержадміністрації нагадав, що НСЗУ не фінансуватиме лікарні в цілому, а виключно медичні послуги.
Мар’яна Возниця, в свою чергу, назвала три основні передумови для підписання договору з НСЗУ, а саме створення комунальних некомерційних підприємств, наявність відповідної ліцензії і підключення до електронної системи охорони здоров’я. Крім того, вона відзначила, що керівництво Івано-Франківської області працює успішно і у цій сфері рухається правильно і активно.
 

Уряд затвердив перелік опорних лікарень в усіх регіонах країни

15 січня Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року». Це дозволить покращити доступність медичної допомоги, сконцентрувати інвестиційні...

Підбито підсумки роботи медичних сеcтер в закладах охорони здоров’я

13 грудня на базі Івано-Франківської обласної клінічної лікарні відбулась зустріч-семінар для головних медичних сестер закладів охорони здоров’я області, які надають екстрену, паліативну, вторинну та третинну медичну допомогу. Організатором заходу є...

Вийшов новий номер Дайджесту - про роботу медичних закладів у 2020 році

У новому номері національної медичної стіннівки розповідаємо про те, як працюватимуть заклади охорони здоров’я у 2020 році за договорами з Національною службою здоров’я України. «Наступного року на заклади амбулаторної та стаціонарної допомоги чекає...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація