ВООЗ оголосила пандемію у зв’язку з коронавірусом
12 бер, 2020 0 Коментарів 562 Перегляди

ВООЗ оголосила пандемію у зв’язку з коронавірусом

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила пандемію у зв’язку з поширенням у світі коронавірусу Covid-19.
Про це йдеться в повідомленні ВООЗ в Twitter з посиланням на гендиректора організації Тедроса Адхана Гебрейесуса, інформує “УП”.
“Ми дійшли висновку, що Covid-19 можна схарактеризувати як пандемію”, – зазначив на брифінгу Гебрейесус.
За його словами, оголошення пандемії не змінює того, що робить ВООЗ щодо вірусної загрози і що повинні робити країни.
Глава ВООЗ зазначив, що світ ще ніколи раніше не стикався з пандемією, яку викликав коронавірус і яку можна контролювати.
За його словами, країни все ще можуть змінити хід цієї пандемії, якщо будуть вчасно виявляти та ізолювати хворих. Таким чином країни з невеликою кількістю випадків Covid-19 можуть запобігти виникненню спалахів захворювання.
“Це не просто криза охорони здоров’я, це криза, яка торкнеться кожного сектору – тому кожен сектор і кожна людина повинні бути залучені в боротьбу”, – підкреслив Гебрейесус.
Гендиректор ВООЗ закликав країни розробити стратегію щодо запобігання поширенню інфекції.
Зокрема, він порадив активувати і розширити механізми реагування на надзвичайні ситуації, пояснити людям ризики і шляхи самозахисту, знайти, ізолювати, перевірити і забезпечити лікування кожній людині, яка заразилася вірусом, а також відстежити всіх, з ким вона контактувала.
Крім того, Гебрейесус закликав підготувати лікарні, навчити працівників системи охорони здоров’я і проявляти більше турботи один до одного.
За визначенням ВООЗ, пандемія – це поширення нового захворювання у світових масштабах. Характеризується відсутністю колективного імунітету в людства і, як правило, ефективних засобів профілактики (вакцин) та лікування.

Міністерство охорони здоров’я України запускає Telegram-канал «Коронавірус_інфо»

Міністерство охорони здоров’я України запускає Telegram-канал «Коронавірус_інфо» з оперативною та поточною інформацією щодо ситуації з вірусом COVID-19 в Україні. Це єдиний Telegram-канал, верифікований Міністерством охорони здоров’я. Всі новини,...

Головне завдання системи охорони здоров’я України – не допустити поширення COVID-19

Медична система України готова приймати громадян та надавати необхідну медичну допомогу у разі поширення коронавірусу. На цьому наголошено на брифінгу у Будинку Уряду 4 березня. Станом на сьогодні в Україні зафіксований 1 випадок COVID-19. Людина...

Україна отримала тест-систему для виявлення нового коронавірусу

Реагенти у складі тест-системи дозволять проводити лабораторну діагностику нового коронавірусу на сучасному рівні. Набори розроблені в Німеччині з максимально можливим профілем виявлення для достовірного визначення зазначеного виду коронавірусу. У...

0 Коментарів

Авторизація