До кампанії імунопрофілактики долучився Центр первинної медичної допомоги Болехівської міської ради
23 бер, 2021 0 Коментарів 850 Переглядів

До кампанії імунопрофілактики долучився Центр первинної медичної допомоги Болехівської міської ради

22 березня 2021 року в Україні розпочався другий етап Дорожньої карти з вакцинації від COVID-19. Протягом цього етапу передбачено вакцинувати близько 70 тис. працівників первинної медицини. Найпершими щепитимуть сімейних лікарів та їхніх помічників. 
До кампанії імунопрофілактики долучився і Центр первинної медичної допомоги Болехівської міської ради. Вакцина у заклад охорони здоров’я надійшла сьогодні, 23 березня. Вже від завтра медики розпочнуть вакцинацію.
У Центрі первинної медичної допомоги Болехівської міської ради  стаціонарний пункт щеплення проти COVID-19 облаштовано у кабінеті заступника директора центру, лікаря загальної практики-сімейного лікаря. Для організації безпечного вакцинування цей кабінет обладнали відповідно до вимог інфекційного контролю, тут є окремий вхід і вихід. 
Окрім працівників первинної медицини, щепитимуть і людей віком від 80 років, яких також передбачено вакцинувати у другому етапі дорожньої карти.
Крім цього, за словами медиків, працюватиме  мобільна група з імунізації, яка вакцинуватиме проти COVID-19 медиків вторинної ланки медицини - працівників Болехівської центральної міської лікарні.
Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України, інформувало, що записатися до списку очікування на вакцинацію людям із пріоритетних груп можна за допомогою застосунку чи порталу Дія або через контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19. Люди старші за 80 років вже можуть записатися на вакцинацію через сімейних лікарів.
Наразі в Україні здійснюється імунізація вакциною Covishield/AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові, 500 тис. доз якої було закуплено  державним коштом. Ця вакцина ефективна та безпечна. Дозвіл на її використання дали Всесвітня організація охорони здоров'я, Велика Британія, Європейський Союз, Індія та Канада.
Усі щеплення проти COVID-19 є добровільними й безоплатними.
Достовірну інформацію про вакцинацію проти COVID-19 отримуйте на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19. 

565 стаціонарних пунктів вакцинації проти COVID-19 запрацюють з 22 березня

З 22 березня до кампанії імунопрофілактики будуть долучені нові цільові групи з другого етапу Дорожньої карти з вакцинації від COVID-19. Протягом цього етапу передбачено вакцинувати близько 70 тис. працівників первинної медицини. Найпершими...

У КНП "Центр первинної медичної допомоги" Болехівської міської ради працює «гаряча лінія» з питань

У зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації у м.Болехові фахівці КНП «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради надають консультації з питань коронавірусної інфекції за телефоном «гарячої лінії». Отримати всю необхідну...

Нові автомобілі отримав Центр первинної медичної допомоги Болехівської міської ради

Два нові автомобілі «Renault Duster» отримало комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради для обслуговування сільського населення. За словами керівника Центру первинної медичної допомоги Ольги...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація