Про умови, за яких пацієнт може зробити ультразвукове діагностичне обстеження безоплатно
23 бер, 2021 0 Коментарів 588 Переглядів

Про умови, за яких пацієнт може зробити ультразвукове діагностичне обстеження безоплатно

Розповідаємо про умови, за яких пацієнт може зробити ультразвукове діагностичне обстеження безоплатно ?
1⃣ Пацієнт звертається до свого сімейного або лікуючого лікаря за медичною допомогою. Якщо лікар бачить таку потребу, він призначає пацієнту УЗД та виписує електронне направлення на обстеження. В е-направленні не вказується заклад, до якого направляють пацієнта. Лише код послуги та інформація про заклад і лікаря, який створив направлення. 
2⃣ Пацієнт обирає поліклініку чи лікарню, яка надає амбулаторну допомогу за контрактом з НСЗУ. З 1 квітня цей пакет матиме назву “Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах”.  
? Знайти необхідну лікарню можна на  дашборді НСЗУ “Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій” ➡ https://bit.ly/3vRGyKa або зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.
3⃣ Пацієнт телефонує до відповідної поліклініки та уточнює, чи має медзаклад  УЗД-апарат та лікаря, який проводить таку діагностику. Якщо так - записується на обстеження, приходить у визначений час та проходить обстеження безоплатно. 
Також звертаємо увагу, що при лікуванні у стаціонарі усі необхідні обстеження входять до відповідного пакету послуг і зробити обстеження можна відразу в тій самій лікарні, де пацієнта госпіталізували.
У випадку порушення права на безоплатну медичну допомогу звертайтеся до Болехівської міської ради.

Сімейного лікаря можна знайти на дашбордах Національної служби здоров’я

Національна служба здоров’я створює аналітичні дашборди для пацієнтів та медичної спільноти щодо реального стану у медичній галузі. Трансформація системи охорони здоров’я відбувається паралельно з цифровою трансформацією і не рухається без...

Аналізи як складова медичних послуг

За Програмою медичних гарантій пацієнти можуть проходити певні лаборатораторні та інструментальні обстеження безоплатно. Розповідаємо про аналізи Аналізи, які потрібні для діагностики та визначення схеми лікування, є складовою медичних послуг....

Хронічні хвороби нирок: як отримати безоплатну медичну допомогу

У Програмі медичних гарантій розширено надання послуг з лікування методом гемодіалізу в амбулаторних умовах. У Програмі медичних гарантій для лікування пацієнтів з хронічним захворюванням нирок п’ятої стадії передбачено надання медичної послуги...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація