Чи треба вакцинуватися проти COVID-19, якщо вже перехворів?
17 травень, 2021 0 Коментарів 593 Перегляди

Чи треба вакцинуватися проти COVID-19, якщо вже перехворів?

Якщо ви перехворіли на COVID-19 в безсимптомній, легкій чи важкій формі, ваш організм вже познайомився з коронавірусом SARS-CoV-2 та виробив до нього імунітет. Імунітет, вироблений в такий спосіб, називається набутим природним.
Але такий імунітет після перенесеного COVID-19 не гарантує того, що ви не захворієте знову на цю інфекцію. І важкість нового захворювання не залежить від того, як ви хворіли на COVID-19 раніше.
Натомість імунітет, який розвивається після вакцинації, надасть надійніший захист від коронавірусної хвороби. Вакциновані люди дуже рідко хворіють на COVID-19. А якщо таке трапляється, то переносять хворобу набагато легше і з меншою кількістю ускладнень.
Це відбувається тому, що вакцини краще стимулюють утворення антитіл та Т-клітин, які знешкоджують вірус.
Тож навіть якщо ви перехворіли на COVID-19 вам варто пройти вакцинацію та забезпечити кращий імунітет. Після перенесеної хвороби вакцинація може бути відкладена на період до 6 місяців, протягом яких рідко повідомляється про повторні випадки COVID-19.
За наявності достатньої кількості вакцин можна вакцинуватися раніше – вже через 4 тижні після перших симптомів хвороби. Робити тест на антитіла до COVID-19 перед щепленням не потрібно!

Чи забезпечить вакцина від COVID-19 довготривалий захист – що варто знати

Оскільки вакцини від COVID-19 були розроблені та розподілені впродовж останнього року, поки що занадто рано говорити про те, наскільки довго триватиме їхній захист. Дані перших досліджень свідчать про те, що імунітет зберігається впродовж декількох...

Як записатися на вакцинацію людям віком 65+

В Україні розпочалася вакцинація проти COVID-19 людей старших 65-ти років. Пріоритет надається людям найбільш похилого віку та людям, які мають неінфекційні хронічні захворювання. Зокрема, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, хвороби...

Повторне інфікування SARS-CoV-2: що відомо про причини та як запобігти

Сьогодні з’являються повідомлення про випадки повторного інфікування SARS-CoV-2 у світі. І хоча точних даних про причини й інтервали повторного зараження ще немає, реєстрація таких випадків має важливе значення для науковців, які досліджують...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

‼️ВАЖЛИВО‼️

‼️ВАЖЛИВО‼️

29 бер, 2024 0

Авторизація