Тільки спільними зусиллями ми зможемо здобути колективний імунітет і побороти хворобу
11 січ, 2022 0 Коментарів 368 Переглядів

Тільки спільними зусиллями ми зможемо здобути колективний імунітет і побороти хворобу

Сьогодні на нараді з керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, головами РДА і районних рад, міськими, селищними, сільськими головами, яку повела голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, проаналізували стан проведення вакцинальної кампанії та епідеміологічну ситуацію в області.
Наголошено на тому, що область перебуває у жовтій зоні епідеміологічної небезпеки, тому проведення масових та розважальних заходів, відвідування закладів культури можливе тільки за наявності сертифікатів про вакцинацію та дотримання відповідних протиепідемічних вимог. Вся відповідальність за дотриманням цих вимог лежить на організаторах заходів і тому кожен з них повинен убезпечити громадян від захворювання.
Також у порівнянні між тижнями на 45,6% спостерігається ріст захворюваності населення. Тому надзвичайно актуальним залишається питання вакцинації жителів області, особливо вікової категорії 60+ та 12-17 років, кількість вакцинованих яких коливається у межах 12-15 відсотків.
За інформацією директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ігоря Дмитренка, гендиректора ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я», головного санітарного лікаря області Руслана Савчука, регіонального координатора з питань вакцинації в області Миколи Стовбана, рівень захворюваності з початку епідемії напряму залежить від вакцинації.
У січні цього року виявлено 1751 хворий на COVID-19. За останню добу захворіло 159, госпіталізовано 45, померло 6 осіб. За минулу добу з коронавірусною хворобою госпіталізовано 5 дітей.
 Медичну допомогу пацієнтам з COVID-19 надають 26 медзакладів області. Тут розгорнуто 2123 ліжка, 99,6% - забезпечено доступом до кисню. Зайнятість хворими ліжок складає 43,8%.
Станом на 11 січня всього хворіють 4860 осіб, з яких 929 пацієнтів з ускладненим перебігом захворювання або кисневозалежними станами перебувають на стаціонарному лікуванні. У відділення реанімації госпіталізовано 86 хворих, з них 24 - підключені до апаратів ШВЛ.
Для проведення вакцинальної кампанії в області організовано 33 мобільні бригади, в яких задіяно165 медпрацівників. Організовано 121 пункт щеплення, де працюють 484 спеціалісти, та 9 центрів вакцинації населення. Є всі необхідні вакцини, в тому числі для проведення щеплень додатковою або та бустерною дозою.
Повністю вакциновано 34,8% населення області.
За словами Руслана Савчука, штаму «Омікрон» в області не зареєстровано. Поодинокі випадки спостерігаються у сусідніх регіонах. Інкубаційний період цього вірусу складає від однієї до трьох діб. Доведено, що вакцинація убезпечує від летальних наслідків цього вірусу. На 2022 рік Україна повністю забезпечена необхідними вакцинами для охоплення вакцинацією 70 % населення.
Підсумовуючи інформацію, Світлана Онищук вкотре звернулася до громадян краю та закликала вакцинуватися. 
 «Звертаюся до голів територіальних громад і прошу проводити роз’яснювальну роботу серед жителів ваших громад, особливо старшого віку. Тільки спільними зусиллями ми зможемо здобути колективний імунітет і побороти хворобу».

Аби протистояти COVIDу – маємо виробити колективний імунітет. Тож, не зволікайте, – вакцинуйтеся!

Питання боротьби із захворюваністю на коронавірусну хворобу, проведення вакцинації населення вимагає об’єднання усіх зусиль. На цьому сьогодні акцентувала увагу голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук під час щоденного брифінгу в...

Андрій Бойчук: Ситуація, яка склалася з поширенням захворюваності на COVID-19 в області, потребує

На цьому наголосив сьогодні голова обласної державної адміністрації Андрій Бойчук під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На порядку денному комісії було одне питання –...

Віталій Федорів закликав прикарпатців неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів задля

За останню добу в області зафіксовано 50 нових випадків захворюваності на COVID-19. Окрім того, як повідомив під час онлайн-наради з керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів влади, головами...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація