Попри тенденцію до зниження захворюваності на COVID-19, не забуваймо про вакцинацію
22 лют, 2022 0 Коментарів 319 Переглядів

Попри тенденцію до зниження захворюваності на COVID-19, не забуваймо про вакцинацію

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко,  директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко, в. о. генеральний директор КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради» Микола Стовбан під час сьогоднішнього пресбрифінгу детально поінформували про поточний стан та тенденції захворювання населення області на COVID-19.
Людмила Сірко зауважила, що за останню добу на коронавірусну хворобу захворіли 164 прикарпатці, з них 21 дитина. Госпіталізовано 26 осіб та 29 виписано із стаціонарних відділень. На стаціонарному лікуванні перебуває 1206 осіб, за останню добу госпіталізовано троє дітей. Медичну допомогу пацієнтам на COVID-19 надають 29 закладів охорони здоров’я, де розгорнуто 4466 ліжка. У відділеннях реанімації знаходиться 97 пацієнтів, з них 25 - підключені до апаратів ШВЛ. Із 604 закладів загальної середньої освіти 602 працюють у звичайному режимі, 2 – на дистанційному.
Ігор Дмитренко зазначив, що зменшуються показники захворюваності прикарпатців на COVID-19, однак, у реанімаційних відділеннях щоденно в середньому помирає 10  важких пацієнтів на  COVID-19, які в більшості  не вакциновані. «Вакцинація – це є єдиний метод вберегти життя людей від цієї небезпечної хвороби. Отримавши щеплення від СOVID-19,  можна уникнути цієї недуги, важких ускладнень від неї або перехворіти цією хворобою з легким перебігом. Саме вакцинація підсилює імунітет людини та збереже здоров’я прикарпатців», - наголосив посадовець.
Микола Стовбан розповів, що станом на сьогодні в області проводяться щеплення проти захворюваності на  COVID-19, першою дозою вакциновано 33,3% прикарпатців, повний курс вакцинації - 31%. Наголошувалося  і на важливості бустерної дози вакцини.
Важливо зазначити, що на Прикарпатті працює 121 пункт щеплення, тридцять три мобільні бригади та дев’ять  центрів вакцинації населення.

На Прикарпатті спостерігається тенденція до зниження захворюваності на COVID-19

Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко та регіональний координатор із вакцинації Микола Стовбан на щоденному брифінгу розповіли про...

«Напередодні новорічних та різдвяних свят закликаємо всіх дотримуватися чітких правил та

При перших симптомах гострого распіраторного захворювання необхідно звертатися до сімейного лікаря. На цьому сьогодні під час брифінгу щодо ситуації в області із захворюваністю на коронавірусну інфекцію наголосила заступниця голови обласної...

Вакцинація та дотримання дистанції і носіння маски протидіють коронавірусній хворобі

Вчора, 9 вересня, в обласній державній адміністрації проведено брифінг для місцевих ЗМІ щодо стану захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 на Прикарпатті. Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація