«Напередодні новорічних та різдвяних свят закликаємо всіх дотримуватися чітких правил та вакцинуватися проти COVID-19»,
16 гру, 2021 0 Коментарів 408 Переглядів

«Напередодні новорічних та різдвяних свят закликаємо всіх дотримуватися чітких правил та вакцинуватися проти COVID-19»,

При перших симптомах гострого распіраторного захворювання необхідно звертатися до сімейного лікаря. На цьому сьогодні під час брифінгу щодо ситуації в області із захворюваністю на коронавірусну інфекцію наголосила заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко. Певні симптоми можуть свідчити про легкий перебіг захворювання на COVID-19, тому їх не можна ігнорувати.
За словами регіонального координатора з питань вакцинації Миколи Стовбана, в області у достатній кількості є швидкі тести, які дозволяють визначити, що людина захворіла на грип абоCOVID-19.
Заступник генерального директора ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я» Тетяна Джус акцентувала увагу на необхідності дотримання протиепідемічних заходів та обов’язковій вакцинації задля зменшення ризиків захворювання та важкого перебігу хвороби.
На брифінгу повідомлено, що за останню добу на Прикарпатті захворіло 318 осіб, госпіталізовано 92, померло 6.
Першу дозу вакцини проти COVID-19 отримали 29,6% жителів Прикарпаття.Відсоток тих, хто отримав повний курс вакцинації складає 25,2. В області функціонують 9 центрів масової вакцинації населення, пункти щеплення, працюють мобільні бригади, вакцина доступна.
Медичну допомогу пацієнтам на COVID-19 надають 26 закладів, у яких розгорнуто 3192 ліжка. Забезпечено доступом до кисню 91,3% стаціонарних ліжок.
Станом на 16 грудня на стаціонарному лікуванні перебувають 1239 пацієнтів, з них 101 - у відділеннях реанімації,а 32 - підключені до апаратів ШВЛ. 23% хворих є кисневозалежними.
Для госпіталізації дітей з COVID-19 розгорнуто 196 ліжок, з них 53 ліжка або 27,0% зайнято пацієнтами. За останню добу госпіталізовано 6 дітей.
«COVID-19 — це гостра респіраторна хвороба, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2. Тяжкість перебігу захворювання залежить від багатьох факторів. Захистити себе та інших від інфікування допоможуть прості й корисні звички: використовуйте захисні маски, користуйтеся дезінфектантами, мийте руки і тримайте дистанцію. Напередодні новорічних та різдвяних свят закликаємо всіх дотримуватися чітких правил і головне – вакцинуватися», - зазначила Людмила Сірко.

Перехід Прикарпаття у «жовту» зону епіднебезпеки не є підставою для припинення дотримання

Про це йшлося на щоденному брифінгу, який провели заступник голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, заступник директора департаменту– начальник управління організації медичної допомоги населенню та медицини катастроф департаменту...

Аби протистояти COVIDу – маємо виробити колективний імунітет. Тож, не зволікайте, – вакцинуйтеся!

Питання боротьби із захворюваністю на коронавірусну хворобу, проведення вакцинації населення вимагає об’єднання усіх зусиль. На цьому сьогодні акцентувала увагу голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук під час щоденного брифінгу в...

COVID-19 та грип: що спільного та як уберегтися?

Грип та коронавірусна інфекція — небезпечні та високо заразні захворювання, які можуть мати як легкий перебіг та лікуватися вдома під наглядом сімейного лікаря, так і важку форму, яка може призвести навіть до летальності. Хвороби схожі за:...

0 Коментарів

Авторизація