ЧИСТО НЕ  ТАМ ДЕ ПРИБИРАЮТЬ, А ТАМ ДЕ НЕ СМІТЯТЬ
19 лип, 2024 0 Коментарів 77 Переглядів

ЧИСТО НЕ ТАМ ДЕ ПРИБИРАЮТЬ, А ТАМ ДЕ НЕ СМІТЯТЬ

Літо - період відпусток та відпочинку на природі. У спекотну погоду більшість мешканців нашої громади рятуючись від спеки, яка цими днями накрила нашу область, хтось вибрав місце локації ліс, а хтось на березі  поблизу води на річці, озері, ставках.

Вода  та ліс приносить багато задоволення людям дисциплінованим та обачним.

Бережливе ставлення до природи — не лише одне з правил поведінки цивілізованої, культурної людини, а й думка про здорове майбутнє.

 Виконавчий комітет Болехівської міської ради  звертається до всіх  мешканців  та гостей нашої громади з проханням не засмічувати місця свого відпочинку, на яке завтра прийдуть ваші діти, внуки, правнуки. Після відпочинку на природі, не забудьте прибрати за собою все сміття.

Залишене на місці відпочинку побутове сміття, не лише захаращує довкілля, а й нищить екосистему, виділяючи отруйні речовини. Щоразу залишаючи сміття в лісі чи в полі, на березі річки чи озера, пам’ятаймо про такі факти:

  • жувальна гумка розкладається – 5 років,·   
  • металева бляшанка – 10 років,  
  • така ж, але перепалена – 5 років,
  • запальничка – 100 років,
  • поліетиленовий пакет – 20-300 років,
  • пляшка поліетиленова – 500 років,
  • пляшка скляна – 1000 років.


    Водночас застерігаємо, що засмічення лісу, берегів річок, озер та ставків побутовими відходами є порушенням, що тягне за собою  адміністративну  відповідальність.

Отримавши моральне задоволення від навколишньої краси, залишіть усі місця вашого відпочинкув кращому стані, ніж ви їх застали.

Сподіваємося на підтримку та розуміння до даної проблеми.   

Вивіз сміття від населення: проблеми!

Однією важливою діяльністю в Болехівській територіальній громаді є збирання, вивезення та зберігання твердих побутових відходів. Здавалося б, така звичайна та непомітна робота, але тільки завдяки вчасному вивозу твердих побутових відходів ми маємо...

Відбулася всеукраїнська толока «Будуємо Україну Разом»

26-27 травня в місті Болехові та селі Гузіїв на березі річок Сукіль та Свіча відбулася всеукраїнська толока «Будуємо Україну Разом». Місцевими координаторами цього заходу були – Олег Онопрійчук та Ірина Онопрійчук – вчитель біології Гузівського...

Багаття (вогонь) на природі лише шкодить.

Літо – прекрасний час для відпочинку. Після зимових морозів ще більше хочеться теплих сонячних днів. Комфортна погода відкриває безліч можливостей для цікавого відпочинку. Дорослі будують плани на довгоочікуваний відпустку, діти насолоджуються...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація