В Україні створять інтерактивну мапу небезпечних об'єктів у прибережно-захисних смугах
23 лют, 2021 0 Коментарів 621 Перегляд

В Україні створять інтерактивну мапу небезпечних об'єктів у прибережно-захисних смугах

Держекоінспекція візьме участь у створенні інтерактивної мапи прибережно-захисних смуг, де будуть відображатись локації об’єктів підвищеної небезпеки – сміттєзвалищ, полів фільтрації, складів відходів виробництва тощо, щоб забезпечити їх якнайшвидшу ліквідацію.
«Створення такої інформаційної системи є вкрай важливим, оскільки з настанням паводків сміття та токсичні речовини із небезпечних об’єктів можуть потрапити у річки, які є джерелом питної води для мільйонів українців. Крім того, забруднені та засмічені річки є великою загрозою для сусідніх держав.
Торік подібна ситуація склалась у Закарпатській області. Сильні опади призвели до катастрофічних повеней, наслідком яких стала «міграція» українського сміття по притоках транскордонної річки Тиса до Республіки Угорщина», - підкреслив Андрій Мальований під час засідання підкомітету з питань раціонального використання водних ресурсів та моніторингу навколишнього природного середовища Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.
За словами посадовця, створення інтерактивної мапи з локаціями сміттєзвалищ, складів тощо у прибережно-захисних смугах дозволить забезпечити пильний контроль громадськості за усуненням небезпечних об’єктів органами місцевого самоврядування.
«Наразі необхідне проведення інвентаризації ділянок водних об’єктів та їх заплав Держекоінспекцією, щоб виявити влаштовані на їх територіях об’єкти підвищеної небезпеки. Відповідні локації будуть відображені на інтерактивній мапі», - зазначив Андрій Мальований.

Робота розважальних закладів та закладів громадського харчування в області – на особливому контролі

Щоденна динаміка реєстрації нових випадків COVID-19 на Прикарпатті показує стрімке зростання захворюваності. Як відомо, з 3 серпня згідно рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в області виділено...

На березі річки Сукіль виявлено будівельні відходи

3 червня цього року, напередодні святкування Дня Святої Трійці, еколог виконавчого комітету Болехівської міської ради провела обстеження прибережної захисної смуги у м.Болехові. Під час обстеження на вулиці Грушевського біля місця розміщення...

Збережемо разом скарби природи!

З року в рік ми з нетерпінням чекаємо весни, рахуємо дні, виглядаємо поки пташки на своїх крилах з далекого вирію принесуть нам весну. Весна зароджує нове життя, відновлює все живе, подає нові сподівання, надії, надихає на творчість. Ми чекаємо,...

0 Коментарів

Авторизація