Акція в рамках програми Президента “Зелена країна” - “Створюємо ліси разом”
29 жов, 2022 0 Коментарів 483 Перегляди

Акція в рамках програми Президента “Зелена країна” - “Створюємо ліси разом”

            З жовтня місяця цього року  на території Болехівської територіальної громади стартувала акція в рамках програми Президента «Зелена країна».

Так, 27.10.2022 року працівники лісової охорони Болехівського лісництва ДП «Болехівське лісове господарство» за участю студентів Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму під керівництвом викладачів спецдисциплін В. Гринечка і М. Стельмах, гуртківці «Юні охоронці природи» у рамках програми Президента України “Зелена країна”, провели посадку лісових культур у кв. 21 вид. 6.2 Болехівського лісництва. На площі 0,8 га. було висаджено 2160 штук дуба звичайного та 240 штук дугласії, 9 рядів дуба звичайного і 1 ряд дугласії і схема змішуванням: 3 м. * 1,1 м. До акції також долучилися начальник Івано-Франківського ОУЛМГ С.Кокоць, т.в.о. директора ДП «Болехівське лісове господарство» Р.Форович, та перший заступник міського голови міста Болехова В.Юрочко. 

Мета Акції: ліс - це свіже повітря та чисте довкілля. Завдяки лісу зберігається біорізноманіття. У рамках програми Президента “Зелена країна”-«Створюємо ліси разом». планується  висаджування 1 мільярду нових дерев за 3 роки,  за 10 років -  площу лісів збільшити на 1 мільйон гектарів. 

Лісівники надали студентам все необхідне і навчили, як правильно висаджувати ліс. Із собою потрібно було мати тільки гарний настрій. 
           Пропонуємо кожному долучитися до озеленення країни! Адже кожне посаджене дерево, під час війни – це віра в майбутнє нашої країни і віра в нашу перемогу.



Головний спеціаліст.

Еколог відділу ЖКГБТЕБ                                                  Уляна Юзьків.

Комплексна пам'ятка природи місцевого значення в урочищі "Бучники"

«На Зелені свята 1956 року двоє діточок пасли худобу в урочищі «Бучники» і почули невідомий голос. Глянувши в той бік, діти побачили на дубі гарну Пані в усьому білому. Від білої одежі дуб сяяв. Діти побігли розповісти до старших пастухів. А коли...

У Болехові провели навчальний семінар з питань захисту прав споживачів

11 червня 2021 року на базі Болехівської міської ради відбувся навчальний семінар у сфері системи захисту прав споживачів. Його провели спеціалісти управління захисту прав споживачів та Болехівського міського відділу Головного управління...

Впорядкували територію каплички в "Бучниках"

В рамках Всесвітнього дня охорони довкілля на території комплексної пам'ятки природи місцевого значення в урочищі "Бучники" проведено заходи з благоустрою території. З благословення та безпоседньої участі настоятеля храму УГКЦ Св. Великомучениці...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація