Не купуйте продукцію з позначкою «Товари з Російської Федерації»
13 січ, 2020 0 Коментарів 1 014 Переглядів

Не купуйте продукцію з позначкою «Товари з Російської Федерації»

Станом на сьогодні Україна перебуває під тиском військової агресії з боку Російської Федерації, що проявляється у масштабних терористичних атаках, бойових діях, обстрілах та провокаціях.
Зухвалі дії Російської Федерації попри всі міжнародні норми супроводжуються не лише захопленнями території нашої держави, але й масовими вбивствами, катуванням, викраденням наших співвітчизників.
Більшість громадян України відмовляються купувати товари, що походять з країни агресора. Це адекватна, ненасильницька, абсолютно законна та справедлива реакція українців на дії Російської Федерації, адже цілком зрозуміло, що, підтримуючи Росію та її економіку, наші громадяни підтримують бойові дії проти України. 
Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення «Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки держави на території області» від 27.06.2014 № 1291-29/2014, яким рекомендовано запровадження спеціального помітного маркування товарів російського виробництва позначкою «Товари з Російської Федерації».
Враховуючи вищенаведене, виконавчий комітет Болехівської міської ради звертається до суб’єктів господарювання сфери торгівлі з пропозицією вести спеціальне помітне маркування товарів російського походження з позначкою «Товари з Російської Федерації» з нанесенням зображення прапора Російської Федерації  та їх розміщення на окремих полицях, а саме:
- спеціального помітного маркування кожного товару російського походження  позначкою «Виготовлено в Російській Федерації» з нанесенням цього напису на цінники та їх розміщення на окремих полицях;
- спеціального помітного маркування кожного товару російського походження з кольорами прапору Російської Федерації тобто синьо-біло-червоним, розміром не менше 5 см;
- запровадження інформаційних стендів з написом «Виготовлено в Російській Федерації» у торговельних приміщеннях, де здійснюється реалізація товарів російського походження;
- проведення акцій підтримки вітчизняних товаровиробників.
Додатково повідомляємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 29.08.2018 № 670 розширено перелік російських товарів, заборонених до ввезення в Україну. Відповідно до вищевказаної постанови Кабмін заборонив ввезення на територію України клінкерів цементних (напівфабрикату для виробництва цементу) за кодом згідно з УКТ ЗЕД 2523 10 00 00 з Російської Федерації. Таке рішення прийнято з метою вжиття заходів у відповідь на дискримінаційні або недружні дії щодо України, що застосовуються державою, визнаною Верховною Радою України державою-агресором, а також з урахуванням численних звернень представників вітчизняної цементної промисловості щодо необхідності збереження вітчизняної галузі та недопущення залежності держави від імпорту клінкерів цементних з Російської Федерації. На даний час виробничі потужності українських підприємств здатні повністю задовольнити потреби внутрішнього ринку України. Зазначений захід призведе до поліпшення господарського становища українських виробників у цій галузі, збереження і збільшення кількості робочих місць. 

Нові рахунки. До уваги платників податків, банківських установ, юридичних та фізичних осіб

З 1 січня 2020 року Державна казначейська служба України (далі – Казначейство) перейшла на ведення бухгалтерського обліку за Планом рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація