З червня діють оновлені правила отримання допомоги на дітей ФОПам
16 чер, 2020 0 Коментарів 456 Переглядів

З червня діють оновлені правила отримання допомоги на дітей ФОПам

Постановою Кабінету міністрів України від 1 червня 2020 року № 432 урегульовано питання отримання допомоги на дітей фізичним особам ‒ підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, з числа осіб, які:
  • звільнені від сплати ЄСВ (пенсіонери та особи з інвалідністю);
  • були зареєстровані як фізичні особи-підприємці у січні-березні 2020 року;
  • перейшли з загальної на спрощену систему оподаткування та обрали першу або другу групу платників єдиного податку до березня цього року (включно).
Важливо, що допомога на дітей зазначеним особам, які звернулись за її призначенням у травні-червні 2020 року, призначається та виплачується, починаючи з травня 2020 року.
При цьому, зазначені особи при зверненні за допомогою на дітей не надають довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7).
Для підтвердження даних про отримання фізособами пенсії та соціальної допомоги використовується інформація територіальних органів Пенсійного фонду України та інформація органів соціального захисту населення за результатами обміну електронними базами даних.
Основний перелік документів, які треба подавати для отримання допомоги, не змінився. Але для допомоги на дітей, які були народжені за межами України, подаються копії документів, виданих компетентними органами іноземної країни та легалізовані у відповідному порядку.

Як надається допомога на дітей під час карантину

З метою посилення соціального захисту сімей з дітьми за ініціативи Уряду з травня на час карантину та на один місяць після дати його відміни буде надаватися допомога для дітей (до 10 річного віку) фізичних осіб-підприємців, в розмірі прожиткового...

Івано-Франківська обласна служба зайнятості нагадує: роботодавці можуть отримати допомогу по

Вже на 12 травня 2020 року Івано-Франківським обласним центром зайнятості прийнято 353 рішення щодо надання роботодавцям допомоги по частковому безробіттю, що стане суттєвою підтримкою для 2980 працівників, які втратили частину заробітної плати...

З 19 квітня 2020 року розширюється коло платників, які зобов’язані використовувати касові апарати

Законами України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація