У Болехівській громаді реалізовують проєкт зі створення культурно-туристичного маршруту
18 жов, 2023 0 Коментарів 583 Перегляди

У Болехівській громаді реалізовують проєкт зі створення культурно-туристичного маршруту

Як ми уже повідомляли, Болехівська міська рада перемогла у конкурсному відборі проєктів Українського культурного фонду та нині реалізовує проєкт щодо створення культурно-туристичного маршруту, який стане вагомим внеском для розвитку культури та туризму у нашому регіоні.

Вже незабаром, за підтримки Українського культурного фонду, з’явиться новий культурно-туристичний «Шляхами Наталії Кобринської в місті Болехові».

Наталія Кобринська - талановита письменниця, перекладачка, видавчиня, громадська діячка, засновниця українського фемінізму. Для Наталії Кобринської «болехівська земля» стала малою Батьківщиною, на якій вона проживала понад 30 років та прославила своєю творчістю й громадською діяльністю. Тут вона творила, переживала невдачі, вдивлялася в майбутнє України. У хаті Наталії Іванівни днями, тижнями гостювала Ольга Кобилянська і Євгенія Ярошинська, Іван Франко з родиною, Михайло Павлик. Проте тільки одиниці знають, що в місті Болехові жила і творила Наталія Кобринська. Тому створення культурно-туристичного маршруту «Шляхами Наталії Кобринської в місті Болехові» із використанням новітніх цифрових технологій допоможе донести до підростаючого покоління, жителів громади, внутрішньо переміщених осіб, туристів та гостей відомості про визначну постать.

У рамках даного проекту розроблено маршрут, який включає 6 локацій:
1) Плебанія (парафіяльний будинок) о. Івана Озаркевича (батька Н.Кобринської) та місце біля плебанії, де стояв будинок, в якому вели усамітнені розмови Наталія Кобринська та Ольга Кобилянська.
2) Собор Святих Жінок Мироносиць.
3) Пам’ятник Наталії Кобринській. Музей історії міста Болехова ім. Романа Скворія з окремим приміщенням – експозицією про життя і творчість Наталії Кобринської.
4) Пам’ятник скульптору Михайлу Гаврилку.
5) Пам’ятний знак у вигляді кам’яної брили і пам’ятної таблиці на місці, де стояв власний дім Наталії Кобринської.
6) Міське кладовище. Могила батьків Наталії Кобринської. Могила Наталії Кобринської.

На кожній локації встановлено туристично-інформаційні стенди, які містять тексти українською і англійською мовами та QR-коди, за допомогою яких можна перейти на сайт маршруту. Кожна локація на сайті доповнюється аудіосупроводом.

24 жовтня 2024 року о 14 год. відбудеться тематична безкоштовна екскурсія «Шляхами Наталії Кобринської в місті Болехові».  Це вже друга безкоштовна туристична екскурсія, яка проводиться в рамках даного проєкту. Тож запрошуємо на презентацію даного маршруту болехівчан, жителів нашої громади, гостей, поціновувачів культури та історії, і всіх, хто бажає більше дізнатися чим жила наша визначна землячка, яких гостей приймала, глибше познайомитися з її творчістю.

Екскурсію проведе досвідчений гід, наукова співробітниця музею історії міста Болехова ім. Романа Скворія Галина Якимів.  Тож ми чекаємо на вас біля міської Ратуші (площа Івана Франка, 12). 
Приходьте, буде цікаво!

Дивосвіт Кобринської

Вчора, 3 жовтня, у Народному домі Болехова відбулася демонстрація фільму «Дивосвіт Кобринської» у рамках проєкту «Створення культурно-туристичного маршруту «Шляхами Наталії Кобринської в місті Болехові», що реалізується за підтримки Українського...

У Болехові з’явиться новий культурно-туристичний маршрут

Болехівська міська рада, що раніше перемогла у конкурсному відборі проектів Українського культурного фонду, реалізовує проект, який стане вагомим внеском для розвитку культури та туризму у нашому регіоні. Культурно-туристичний маршрут “Шляхами...

У місті Болехові буде створено інноваційний культурно-туристичний маршрут «Шляхами Наталії

Болехівська міська рада перемогла у конкурсному відборі проектів Українського культурного фонду з проектом «Створення культурно-туристичного маршруту «Шляхами Наталії Кобринської в місті Болехові». Наталія Кобринська була однією з визначних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація