У Болехівській територіальній громаді буде розроблено концепцію гастрономічного стартапу «Бойківська вулична їжа»
08 вер, 2021 0 Коментарів 628 Переглядів

У Болехівській територіальній громаді буде розроблено концепцію гастрономічного стартапу «Бойківська вулична їжа»

Болехівська територіальна громада взяла участь у інтерактивному опитуванні територіальних громад в рамках грантового проєкту «Дослідження гастроспадщини України: традицій гостинності та культури приготування страв як основи для розвитку креативних індустрій регіонів», що реалізовується Українським центром культурних досліджень за підтримки Українського культурного фонду.
Всього було подано 80 заявок з 24 областей України та міста Києва. В результаті роботи журі до онлайн-голосування відібрано 30 заявок. За сумарною кількістю балів від журі та результатами глядацького голосування відібрано 10 громад, яким буде надано менторську допомогу у розробці концепції гастрономічних стартапів. Болехівська територіальна громада з ідеєю «Бойківська вулична їжа» зайняла 2 місце серед 10 територіальних громад.
ТОП-10 ідей для стартапів:
1. Фестиваль «Дашковецький MILK-fest». Вінницька область, Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради.
2. Бойківська вулична їжа. Івано-Франківська область, Болехівська міська рада.
3. Фестиваль голубців в с.Цекинівка. Вінницька область, Ямпільська міська рада.
4. Різноманіття рибної юшки від Дністра до Дунаю. Одеська область, Ренійська територіальна громада, Місцева асоціація органів місцевого самоврядування «Стратегія ЄС для Дунайського регіону».
5. Відновлення страв князів Любомирських. Рівненська область, ГО Гільдія кухарів Рівненщини.
6. Осучаснення методів приготування традиційних страв з чорниць (соусів, борщів, наливок, квасу, суфле). Житомирська область, Овруцька центральна бібліотека ім. А.С. Малишка Овруцької міської ради.
7. Солодка випічка «Завиванці з маком». Львівська область, Сокальська міська територіальна громада, БФ «Карітас»-Сокаль. 
8. Виготовлення варення з чорниць місцевими майстринями на продаж. Житомирська область, м. Олевськ, ГО «Центр розвитку та відпочинку Модерн».
9. «Турійська смаковиця» - «На перепічку в Турійськ». Волинська область, Турійська селищна рада. 
10. Розвиток групи страв і продуктів, споріднених за черешневою ознакою. Запорізька область, м. Мелітополь, ГО «Інтеркультурне гастрономічне коло».

Болехівська територіальна громада стала переможцем конкурсу місцевих ініціатив в рамках проєкту

Ініціатива Болехівської територіальної громади «Облаштування туристично – відпочинкової зони в підніжжі Скель Довбуша біля водоспаду» відібрана для участі у конкурсі місцевих ініціатив в рамках проєкту Програми розвитку ООН (ПРООН) «Місцеве...

Болехівська міська територіальна громада відібрана для участі у проєкті “Інтернет-субвенція”

5 громад у Івано-Франківській області у рамках реалізації проєкту «Інтернет-субвенція» отримають фінансування для підключення до оптичного Інтернету сільських територій. Болехівська міська територіальна громада отримає 250 тисяч гривень державної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація