Стартував оновлений чемпіонат області з футболу
16 сер, 2016 0 Коментарів 694 Перегляди

Стартував оновлений чемпіонат області з футболу

Недільним матчем розпочався сезон 2016-2017 чемпіонату області серед команд вищого дивізіону прикарпатського футболу. Гостями нашого міста була команда з міста Коломиї. Починаючи із цього сезону ігри чемпіонату проходитимуть  по новій системі осінь-весна. Також, важливою зміною є те, що змагання юнацьких складів (Ю-18) перейшли під егіду новоствореної обласної дитячо-юнацької футбольної ліги (ДЮФЛІФО), відділились від основних обласних перегонів  та проходитимуть по суботах. 
Перед стартовим свистком команди вишикувалися в центрі поля. Відбувся невеличкий привітальний концерт. Капітани команд під звуки Гімну України підняли Державний Прапор. До слова був запрошений міський голова Богдан Мельник, який привітав команди із стартом оновленого чемпіонатом області, побажав командам доброго здоров’я, хорошої гри та перемог на зелених полях Прикарпаття. Ну а сьогодні, звісно, тріумфу рідній команді. 
З початком гри на полі запанувала напружена атмосфера упертої боротьби. Гольові моменти виникали як біля одних, так  і біля других воріт. Проте, вже ближче до середини першого тайму, гості помалу перехоплюють ініціативу та проводять декілька гострих атак із котрими не без проблем справляється наш захист, а, подекуди, просто виручає голкіпер Любомир Маленевич. 
Не зважаючи на це, без моментів не залишилися і болехівчани. Надзвичайно хороші моменти для взяття воріт суперника втрачає спочатку Роман Іванків, а згодом і Сергій Халацький.  Згодом же спрацьовує старе, як світ, футбольне правило і на 43 хв. матчу, після невеликої «пожежі» у нашій штрафній, м’яч відскакує до суперника Андрія Ковальчука, який із за меж карного майданчику потужним ударом кладе того у «дев’ятку» воріт. 
У перерві тренер болехівчан Михайло Басараб емоційно, але досить професійно указує на помилки команди. Проте друга половина гри показала, що гості були готові до активізації нашої команди. 
Вже на сам кінець матчу зрівняти рахунок мали змогу Георгій Яворський та Анатолій Мельникович. На жаль, як то кажуть, не судилося.
Підсумовуючи першу гру болехівських «Карпат» у новому сезоні можна дійти простого, зате правдивого висновку: якщо вдасться зберегти поточний склад команди то є серйозні підстави говорити про те, що у наступних іграх болехівчани більше не даруватимуть очки кому попало.
У іншому поєдинку цього дня у першому домашньому матчі чемпіонату ФК «Калуш» розділив очки з брошнівськими «Карпатами», проте більше раділи такому підсумку гри саме гості. Адже чи не вперше за останні п’ять років вони прибули до Калуша не в статусі фаворитів.
Срібні призери попереднього чемпіонату області брошнівські «Карпати» в перерві між сезонами втратили добру половину свого основного складу, і тепер їм, практично на ходу, доводиться створювати нову команду. Проте саме підопічні Василя Качура впевненіше розпочали поєдинок. Гості швидко призвичаїлися до газону калуського стадіону «Хімік» і хвилин п’ять володіли м’ячем. Завершився цей ігровий відрізок ударом Михайла Ляховича, який пішов набагато вище воріт.
Та згодом гра вирівнялася, і вже краще став виглядати ФК «Калуш». У середині тайму калушанам нарешті вдалося провести декілька флангових атак, які принесли гостроту до воріт Романа Дранчука. Так, Любомир Стовбан продерся зліва і прострілив уздовж воріт на удар Кулинину, проте голкіпер «Карпат» перевів м’яча на кутовий.
Лише під завісу тайму суперники обмінялися гострими уколами. Спочатку дуже загрозливо пробивав з 25-метрової відстані Роман Кузьмин – Кузів уже не реагував, та м’яч лише просвистів поблизу дальньої дев’ятки. А на завершення на ударну позицію прокрався Василь Лаврінок, але цього разу гольовий фарт відвернувся від форварда ФК «Калуш», і він не зміг поцілити в “рамку”.
Зі зміною воріт господарі поля вже повністю прибрали ініціативу до своїх рук, а гості більш зосереджено заграли в обороні. Та, окрім напівмоментів Стовбана і Андрія Драгана, доволі помітна ігрова і територіальна перевага для ФК «Калуш» жодних дивідендів не принесла.
Апогеєм поєдинку стало вилучення з технічної зони тренера «Карпат» Василя Качура, який не зміг стримати своїх емоцій. Хвилі калуських атак ставали дедалі слабшими, до того ж не обійшлося без неприємнощей – в одному з епізодів помилився Олевич, і лише пильність Ореста Мельника врятувала калуські ворота від вірного голу.
Своїми силами у день відкриття помірялися і “Тепловик-ДЮСШ-3” Івано-Франківськ з ямницьким “Вихором”. Тепловики” розпочали дуже потужно – вже до сьомої хвилини господарі поля вели з рахунком 2:0. Спочатку новачок команди Роман Дитко в першій же атаці відкрив лік забитим м’ячам за “Тепловик-ДЮСШ-3”, а згодом Назар Гуменюк реалізував пенальті. Такий потужний початок вселяв надії у вболівальників на “Гірці”. Та ближче до середини тайму господарі дещо збавили оберти, і вже ямничани сквитали один м’яч – Юрій Дзюбінський з близької відстані розстріляв Василя Кучеру.
За десять з лишком хвилин Роман Дитко знову продемонстрував свій бомбардирський хист, добивши “круглого” після відскоку від поперечки – 3:1. Один оберт хвилинної стрілки вистачило гостям, щоб знову звести рахунок до мінімального – Петро Петрунчак, скориставшись помилкою захисту “Тепловика”, “запалив” 3:2 на табло. За мінімальної переваги господарів суперники пішли на перерву.
У другому таймі одним із найактивніших на полі був крайній півоборонець “Тепловика” Назар Гуменюк, що раз за разом тероризував захист команди Миколи Васильківа. Спочатку після прориву флангом удар Гуменюка вийшов надто слабким, а в іншому епізоді, “накрутивши” кількох оборонців, Назар не зумів поцілити в рамку воріт.
Чим менше залишалося часу до завершення поєдинку, тим більше закипали пристрасті на полі. Апогеєм стало вилучення Петра Бойченюка за неспортивну поведінку, чим і скористалися франківці – Андрій Кукурудз підбив остаточні 4:2 на користь “Тепловика”.
У поєдинках, що залишилися галицьке “Гал-Вапно” каменя на камені не залишив від надвірнянського “Бескида” у його стінах (0:4), ФК «Турка» розійшлася миром із ФК «Битків» (2:2), а долинський «Нафтовик» не зумів зачепитися за очки у Городенці (1:0).
Напередодні, 13 серпня стартував чемпіонат першої ліги з футболу серед команд вікової категорії U-18 новоствореної Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області. Пропонуємо вашій увазі результати 1-го туру:

Чемпіонат ДЮФЛІФО. Перша ліга. 1-й тур
ФК "Битків" (Битків) – ФК "Турка" (Турка) – 1:0
"Нафтовик" (Долина) – "Колос Городенківщини" (Городенка) – 0:6
"Карпати" (Брошнів-Осада) – ФК "Калуш" (Калуш) – 3:0
"Вихор" (Ямниця) – "Тепловик-ДЮСШ №3" (Івано-Франківськ) – 3:2
"Карпати" (Коломия) – "Карпати" (Болехів) – 6:0
"Гал-Вапно" (Галич) – "Бескид" (Надвірна) – 1:2

Вже найближчими вихідними, 20 серпня, юнацький склад болехівських «Карпат» в рамках ДЮФЛІФО проведе о 16.00 год., на міському стадіоні, домашній поєдинок проти «Вихора», а наступного дня, 21 серпня, основа «Карпат» поїде здобувати перші очки до Ямниці.

Кубок міста Болехова з міні-футболу серед ветеранів (40+)

27 березня 2016 року на майданчику із синтетичним покриттям відбувся другий тур Кубку м.Болехова зміні-футболу серед ветеранів (40+), який стартував тижнем раніше. Турнір такого роду на теренах Болехівщини проходив вперше. Участь у ньому взяли 3...

Чемпіонат області з футболу виходить на старт

Напередодні старту нового сезону чемпіонату області з футболу у міського голови відбулась розширена нарада щодо подальшої долі міського футбольного клубу. На нараді окрім представників влади та футбольного клубу були присутні підприємці міста та...

У Болехові пройшов відкритий чемпіонат міста з баскетболу

20 лютого 2016 року у приміщені спортивного залу ЗОШ №1, в рамках Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції "Відповідальність починається з мене", пройшов відкритий чемпіонат міста Болехова з баскетболу. Участь у змаганнях взяли 3 команди з...

0 Коментарів

Авторизація