Козацький Герць 2015
13 лип, 2015 0 Коментарів 1 226 Переглядів

Козацький Герць 2015


У неділю, 12 липня 2015 року, в с.Підбереж відбувся перший турнір у стилі КросФіту «Козацький Герць». Ініціатором та організатором даного спортивного свята виступила молодіжна громадська організація «Сонячна Січ», яка упродовж всього дня активно пропагувала здоровий та активний спосіб життя під гаслом Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене».
Для початку нам потрібно зрозуміти, що собою представляли дані змагання. Отож, КросФіт – це силова програма, яка складається з функціональних вправ високої інтенсивності, що постійно змінюються. Метою КросФіту є фізичний розвиток людини за такими напрямками як витривалість, сила, гнучкість, швидкість, координація, точність, а також поліпшення працездатності серцево-судинної і дихальної систем, швидкість адаптації до зміни навантажень і т.д. Величезна різноманітність вправ та варіація фізичних навантажень, які підійдуть для кожного, робить КросФіт надзвичайно цікавим та популярним.
У першому, на теренах Болехівщини, турнірі такого роду взяли участь 4 команди: «Отамани» (зелені футболки), «Прайд» (жовті футболки), «Пітбуль» (сині футболки) та «Незламні» (білі футболки). Кожна команда складалася із 3 чоловік (2 основних та третього запасного). Весь змагальний день був розбитий на 2 тури. Одночасно на старт виходили по 2 команди, що, безперечно, додавало видовищності та азарту.
Розпочались змагання із Державного Гімну та хвилини мовчання за полеглими героями, що віддали своє життя у зоні АТО за справжню вільну та незалежну Україну. Після цього перед командами та усіма присутніми виступив представник МГО «Сонячна Січ», який детальніше розповів про нашу організацію, її діяльність, мету, основні завдання та фундаментальні принципи. Також, він привітав спортсменів, котрі не побоялися проекзаменувати свої тіло і дух, та побажав їм впевненості, наполегливості та справжнього спортивного козацького герцю!
У першому турі команди (2 основні гравці) повинні були пройти наступну дистанцію:
1. Крос – 3 кілометри.
2. Підтягування на перекладині – 40 разів
3. Кантування покришки вагою близько 350 кг. на відстань 20 метрів.
4. Підйом по канату – 5 метрів
5. Тяга покришки вагою близько 180 кг. на відстань 50 метрів.
Всю дистанцію команди проходили без зупинки. Звичайно, кожен учасник не був обмежений у часі, кількості підходів до виконання вправи та тривалості відпочинку. Проте, саме час проходження усієї дистанції грав вирішальну роль при визначені зайнятих місць. Також, кожній з команд, у будь-який час, дозволялося провести 1 заміну, тобто у вир змагань міг увійти запасний гравець.
Правильність проходження дистанції та чіткість виконуваних вправ пильно відслідковувала суддівська бригада (чорні футболки), котра у разі несовісного відпрацювання програми чи порушені правил змагань застосовували до команд санкції у вигляді штрафних секунд чи хвилин.
У 1 турі найкращий час продемонстрували «Отамани» - 21,2 хв. Другими стали «Незламні» - 25,09 хв. Третє і четверте місце розділили між собою «Пітбуль» та «Прайд», котрі програли лідерам завдяки штрафним санкціям (по одному учаснику з їхніх команд не підкорився канат).
1 тур залишився позаду. Надзвичайно виснаженим учасникам потрібен був час на відпочинок та відновлення сил. Саме для цього, активістки «Сонячної Січі» організували польову кухню, де приготували смачний український борщ, котрим частували не тільки спортсменів, а й усіх бажаючих. 
Поки учасники набиралися сил, навколо них змагання так і не вщухали. На «Козацькому герці» розпочались дитячі змагання «Юних козачат», у яких мали змогу взяти участь всі бажаючі. Невтомні судді, наступні 3 години визначали найсильніших та найпрудкіших дітей у 5 конкурсах та нагороджували кращих солодкими призами. 
Загалом, близько 100 дітей позмагались у наступних іграх:
 1. Лопни кульку побратима. Повітряна кулька прив’язувалася до ноги. Перемагав той, хно лопне кульку суперника, зберігши при цьому свою кульку цілою.
2. Забери шапку у побратима. Учасникам роздавалися панами. Перемагав той, хто перший зніме шапку із свого суперника.
 3. Бій на конях. Молодший учасник забирався на спину своєму старшому партнеру утворюючи козака на вершнику та «намагався вибити із сідла» свого суперника.
4. Стрибки у мішках.
5. Бій на колоді. Учасники ставали на широку трьохметрову колоду. Їм вручалися набиті сіном мішки, за допомогою яких, вони повинні були збити свого суперника із колоди.
Опісля дитячих ігор наші основні команди вийшли на старт 2 туру змагань, чия дистанція, котру повинен був пройти кожен основний учасник команди, складалася із наступних вправ:
1. Стрибки на скакалці – 200 разів.
2. Штовхання медболу (10кг.) на висоту 4 метри з виходом із присяду – 30 разів.
3. Ривок гирі (16 кг.) однією рукою з довільною зміною рук – 30 разів.
4. Ходьба на руках – 10 метрів
5. Підйом колоди (30кг.) – 30 разів.
Знову ж таки, учасники не були обмежені у часі та їм дозволялося зробити по одній заміні. Приємно, що ні одна з команд не отримала жодних штрафних санкцій від прискіпливих суддів.
За підсумками 2 туру найкращий час знову продемонстрували «Отамани» – 13,0 хв. Другими стали «Незламні» – 15,45 хв. Третім фінішував «Пітбуль» – 17,46 хв. І тільки за 18,47 хвилин до фінішу дісталася команда «Прайд».
Не встигли команди як слід оговтатись від 2 туру, як суддівська колегія вже підбила підсумки та оголосила заключне урочисте шикування команд-учасниць, після якого приступила до оголошення переможців.
Не зважаючи на безкомпромісну боротьбу організатори так і не змогли визначити кращого з-поміж двох команд, котрим, одноголосним рішенням, було віддано третю сходинку. Отож команда «Пітбуль» (Маркіян Пилипів, Володимир Мельник та Михайло Фамелюк) і «Прайд» (Богдан Корпан, Тадей Гринчишин та Мар’ян Данилюк) стають бронзовими призерами.
Попри сталевий характер та максимум прикладених зусиль команда «Незламні» (Андрій Личак, Володимир Гошовський та Степан Креховецький) зуміла посісти тільки другу сходинку.
А переможцями в перших змаганнях у стилі КросФіту «Козацький Герць» доволі символічно стала команда «Отамани» (Віталій Кульпа, Володимир Савчин та Василь Микитин).
Усі призери були нагороджені грамотами та медалями. На завершення команді-переможцю було вручено кубок на грошову винагороду у розмірі 1500грн.
Окрім цього, кухарі вже приготували для всіх учасників нашого спортивного дійства смачний козацький куліш, ласувати яким і вирушили команди під аплодисменти численних вболівальників.
І, насамкінець, хочеться висловити щиру подяку людям, без яких наше свято б не відбулося. Це наші кухарі (Мар’яна Дорош, Віта Олексин, Оксана Озаришин, Юлія Корпан, Наталія Косовська, Марія Сенюк) та судді (Василь Корпан, Таміла Кульпа, Любомир Мультажинський). Це фотограф, яка упродовж всього дня ловила найкращі моменти та закарбовувала їх для історії (Христина Півень). Це відділ молоді та спорту Болехівського міськвиконкому, який активно сприяв у підготовці та проведені турніру. Це підберезька ЗОШ, яка люб’язно надала нам апаратуру для озвучення та музичного супроводу змагань. Це ПП «Брати КІП», котрі забезпечили команди та суддів чудовими колоритними футболками. Це Роман Григорський, який стимулював переможців грошовою винагородою. І, звичайно, це всі, всі, всі, хто так чи інакше долучився до організації нашого з вами спортивного заходу, який своїм розмахом запам’ятається на довго, та, сподіваємось, стане традиційним для Болехівщини!


У центрі Болехова відбувся масовий спортивно-оздоровчий захід "Руханка"

З метою формування у суспільстві умов до оздоровчої рухової активності та здорового способу життя 21 квітня 2016 року в рамках Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції "Відповідальність починається з мене" на площі Івана-Франка в центрі...

Відбулися змагання у стилі Кроссфіту «Козацький Герць»

24 липня 2016 року у с.Підбереж, на території старої школи, з ініціативи МГО Сонячна Січ», вже другий рік поспіль відбулися змагання у стилі кроссфіту «Козацький Герць». Цьогоріч команди були розподілені на 2 категорії за віковою ознакою. Юнацька...

Відбулися змагання у стилі КроссФіту «Козацький Герць»

У переддень святкування 648-ї річниці м.Болехова, на міському стадіоні, відбулися змагання у стилі КроссФіту «Козацький Герць», які були присвячені цій знаменній події. Прохолодна та дощова погода, котра панувала цього дня так і не зуміла відлякати...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація