Відбулися змагання у стилі Кроссфіту «Козацький Герць»
25 лип, 2016 0 Коментарів 816 Переглядів

Відбулися змагання у стилі Кроссфіту «Козацький Герць»

24 липня 2016 року у с.Підбереж, на території старої школи, з ініціативи МГО Сонячна Січ», вже другий рік поспіль відбулися змагання у стилі кроссфіту «Козацький Герць». Цьогоріч команди були розподілені на 2 категорії за віковою ознакою. Юнацька вікова категорія – спортсмени віком до 16 років включно і доросла вікова категорія – спортсмени віком від 17 років. В загальному , участь у турнірі взяли 12 команд. 
Серед дорослих змагалися наступні команди: «Логос» (с.Церківна), «Сокіл» (с.Церківна),, «Леви» (с.Церківна) та «Отамани» (с.Підбереж).
Юнаки ж були представлені наступними командами: «Дикі Бойки» (м.Болехів), «Ментелики» (м.Болехів), «Гайдамаки» (с.Підбереж), «Галичани» (с.Підбереж), «Опришки» (с.Підбереж), «Патріоти» (с.Церківна), «Козаки» (с.Церківна) та «Запорожці» (с.Церківна).
Розпочались змагання із урочистого шикування команд, Державного Гімну України і привітальних слів сільського голови с.Підбереж Надії Романів та голови молодіжної громадської організації «Сонячна Січ» Віталія Кульпи. Після цього, поки команди готувалися до старту, усім присутнім дарували свої пісні юні таланти с.Підбереж.
У 2016 році змагальна програма складалася із 2 турів, у кожному з яких, волею жеребу, як дорослі, так і юнацькі команди, обрали собі один із трьох запропонованих комплексів вправ. Всі комплекси виконувалися командами попарно по 2 команди.
Виходячи з цього, у 1 турі, старша вікова категорія змагалася між собою у комплексі «Гопак», який включав у себе наступне:
1. Вихід на турніку. Кожен спортсмен повинен був зробити 20 виходів,  які робилися по черзі по 1 повторенню.
2. Піднімання ніг до перекладини. Кожен спортсмен повинен був зробити 30 піднімань, які робилися по черзі по 10 повторень.
3. Бурпі. Кожен спортсмен повинен був зробити 40 повторень, які робилися по черзі по 10 повторень.
Найкращий результат у даному комплексі продемонстрували «Отамани» (9,14хв.). Другим став колектив «Логос» (10,17хв.). Третю сходинку зайняли «Леви» (11,08хв.). А четвертим був «Сокіл» (14,21хв.).
Дитячі ж команди, у 1 турі, змагалися у комплексі «Росомаха», який включав у себе наступне:
1. Підтягування. Кожен спортсмен повинен був зробити 50 підтягувань, які робилися по черзі по 5 повторень. Спортсмени підтягувались верхнім хватом будь-яким стилем.
2.  Віджимання від землі. Кожен спортсмен повинен був зробити 50 віджимань, які робилися по черзі по 5 повторень.
3. Штовхання медболу до заданої цілі. Кожен спортсмен повинен був зробити 50 поштовхів, які робилися по черзі по 5 повторень на висоту 5 метрів медболом вагою 5 кілограм.
Третій результат у цьому комплексі продемонстрували одразу 2 команди: «Запорожці» та «Гайдамаки» (9,25 хв.). Другими стали «Дикі Бойки» (8,44 хв.), а першу сходинку посіли «Галичани» (7,21 хв.).
 У перерві між турами, на екваторі змагань, поки організатори та судді готували майданчики і розставляли інвентар, усі бажаючі діти мали змогу взяти участь у веселих конкурсах та вікторині.
Коли все було готово, дорослі команди вийшли на старт 2 туру змагань, у якому їм випала можливість виконувати вправи із комплексу «Котигорошко», який включав у себе:
1. Тяга покришки. Вправу виконували одночасно 2 учасники команди. Покришку вагою 150кг. тягнули за допомогою шнурів на відстань 40 метрів.
2. Стрибки на скакалці та утримання покришки у повітрі за допомогою рук. Зараховувались тільки чисто виконані стрибки із оборотом скакалки у повітрі. Для заліку одному учаснику потрібно було виконати 300 стрибків в той час, як другий учасник займав вихідне положення у середині покришки, брав її за внутрішній край і випрямлявся у ногах і спині виконуючи своєрідну станову тягу та фіксувався у даному положенні. Першому учаснику дозволялося стрибати тільки тоді, коли другий учасник зафіксував тіло у вищезазначеному положенні.
Даний комплекс виконувався у 2 кола із зміною вправ учасниками.
Не зважаючи на велику складність та фізичне навантаження комплексу, спортсмени героїчно з ним упорались продемонструвавши, при цьому, наступні результати: «Леви» - 4 місце (14,25хв.), «Сокіл» - 3 місце (12,13хв.), «Логос» - 2 місце (10,40хв.) та «Отамани» - 1 місце (8,16хв.).
Юнацькі команди у 2 турі змагалися у комплексі «Гармата», який включав у себе:
1. Викиди "штанги (трастери) вагою 20 кг. Учасник приймав вихідне положення, штанга на грудях у глибокому присяді. Встаючи спортсмен виштовхував штангу вгору до повного випрямлення рук. Після цього присідаючи і згинаючи руки повертався у початкове положення.
2. Бурпі із стрибками через штангу.
Комплекс виконувався учасниками команди почергово із наступною кількістю повторень у зазначеному порядку: 18-15-12-9-6-3.
У цьому комплексі кращими стали «Дикі бойки» (5,28хв.). Другий результат продемонстрували «Запорожці» (6,02хв.). Третіми фінішували «Гайдамаки» (6,07хв.).
Після завершення 2 туру, поки організатори та судді підраховували бали і визначали переможців, всі бажаючі діти мали змогу взяти участь у рухливих іграх-конкурсах, у котрих їм потрібно було зняти шапку із свого суперника, збити опонента із колоди за допомогою мішка, або найшвидше подолати задану дистанцію стрибаючи у мішку. У кожному з конкурсів визначалися найспритніші, які згодом нагороджувалися спортивними призами у вигляді скакалок та еспандерів.
Останнім етапом змагань у стилі кроссфіту «Козацький Герць» було нагородження переможців. Для цього, після чергового шикування команд, на сцену був запрошений голова МГО «Сонячна Січ» Віталій Кульпа. 
За підсумками довгого, спекотного та виснажливого дня у дорослій віковій категорії третю сходинку посіла команда «Леви» (с.Церківна). Друге місце дісталось «Логосу» (с.Церківна). А честь підняти тріумфальний кубок над головою вибороли «Отамани» (с.Підбереж).
У юнацькій віковій категорії, де точилася найзапекліша боротьба, у підсумку місця розподілилися наступним чином: «Гайдамаки» (с.Підбереж) – 3 місце, «Запорожці» (с.Церківна) – 2 місце та «Дикі Бойки» (м.Болехів) – 1 місе.
Переможці та призери змагань були нагородженні грамотами і медалями, а також кубком (доросла вікова категорія) та стимулюючими грошовими преміями (призери у юнацькій віковій категорії).
На завершення спортсмени, організатори, судді та глядачі мали змогу підкріпитися смачним обідом, приготовленим поруч на вогні у великому казані.
Підсумовуючи все вище сказане, хотілося б, на сам кінець, висловити слова подяки усім тим, хто так чи інакше долучився до підготовки, організації чи проведення спортивного свята в с.Підбереж та своїми зусиллями, або власним прикладом продемонстрував численним глядачам користь від занять фізичною культурою і спортом та ведення здорового способу життя!


Відбулися традиційні змагання з нагоди Дня Святого Миколая

Вже традиційно в м.Болехові, у переддень Дня Святого Миколая, наші діти поринають у святкову спортивну атмосферу змагального процесу, демонструючи своїм тренерам та суперникам нові висоти, які підкорилися їм упродовж року, що минає. 15 грудня на...

Великі спортивні ігри Болехівщини

30 вересня 2017 року на міському стадіоні вже другий рік поспіль були проведені Великі спортивні ігри Болехівщини, які цього річ були присвячені 646-ій річниці міста Болехова. У змаганнях взяли участь 6 команд, а саме: «Болехівська ЗОШ №1»,...

Відбулися змагання у стилі КроссФіту «Козацький Герць»

У переддень святкування 648-ї річниці м.Болехова, на міському стадіоні, відбулися змагання у стилі КроссФіту «Козацький Герць», які були присвячені цій знаменній події. Прохолодна та дощова погода, котра панувала цього дня так і не зуміла відлякати...

0 Коментарів

Авторизація