Свято спорту
22 чер, 2015 0 Коментарів 1 519 Переглядів

Свято спорту

У неділю, 21 червня 2015 року у приміщені Народного дому відбулось відзначення першого на теренах Болехівщини «Свята спорту». Цьогоріч, святкуванням вдалося охопити тільки загальноосвітні навчальні заклади, саме з яких і починаються перші кроки наших майбутніх спортсменів. Адже заняття спортом – це та основа, на якій формується здорове тіло та сильний дух наших з вами дітей, чиї щорічно зростаючі запити до заняття фізичною культурою та спортом ми зобов’язані максимально задовольняти. 
В цей день, окрім відзначення найкращих юних спортсменів Болехівщини, ми спробувавли хоч трішки покращити забезпечення шкіл спортивним інвентарем, який покликаний урізноманітнити уроки фізичної культури, особливо в масових ігрових видах спорту.
Із привітальним словом, від імені міського голови Зенона Макоти, перед усіма присутніми виступив заступник міського голови Ігор Герецький, який подякував дітям та вчителям за їхні спортивні здобутки та запевнив, що розвиток спорту був і залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності влади на Болехівщині.
Також, у перервах між нагородженням, свої музичні вітання для юних спортсменів дарували Микола Чикаловський та Марта Костецька.
Саме свято було побудоване наступним чином: за основу були взяті результати виступів шкіл Болехівщини у міських міжшкільних спартакіадах та міжшкільних змаганнях за останні 3 роки. Опираючись на це були визначені трійки кращих шкіл у 7-ми номінаціях, а саме: «Футбол», «Волейбол», «Баскетбол», «Настільний теніс», «Спортивні ігри «Старти надій»», «Фізкультурно-оздоровчий патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»» та «Спортивно-масовий захід «Олімпійське лелеченя»». Окрім зазначених номінацій організатори, також, відзначили кращих учнів із відділення баскетболу, футболу, боротьби дзюдо та греко-римської боротьби Болехівської дитячо-юнацької спортивної школи.
Нагороджувати переможців грамотами та призами допомагали: перший заступник міського голови Півень Володимир Андрійович, заступник міського голови Грецький Ігор Гарікович та начальник відділу молоді і спорту міськвиконкому Фамелюк Любов Михайлівна.
У номінації «Баскетбол» за високі спортивні досягнення та спеціальну фізичну підготовку з нагоди святкування «Свята спорту» нагороди отримали:
  • Роман Гав’як, Василь Пилипів та Микола Уханський – учні Тисівської ЗОШ. Завдяки цим дітям їхня школа посіла 3 місце та отримала 2 баскетбольні м’ячі;
  • Людмила Телега, Соломія Бучко та Анастасія Карбівська – учні Болехівської ЗОШ №2. Завдяки таким дітям їхня школа зуміла посісти 2 місце та отримала 3 баскетбольні м’ячі;
  • Маркіян Гнатишин, Денис Бобик та Петро Бойчук – учні Болехівської ЗОШ №1. Завдяки таким дітям їхня школа тріумфувала у номінації «Баскетбол» та отримала 4 баскетбольні м’ячі.
У номінації «Спортивні ігри «Старти надій»» за високі спортивні досягнення та спеціальну фізичну підготовку нагороди отримали:
  • Василь Барабаш, Христина Федишин та Софія Одинак – учні Поляницької ЗОШ. Завдяки цим дітям їхня школа посідає 3 місце та отримує 2 м’ячі;
  • Діана Дяків, Владислав Вігак та Ілля Клим – учні Болехівської ЗОШ №2. Завдяки таким дітям їхня школа зуміла посісти 2 місце та отримала 3 м’ячі;
  • Марія Ковшак, Каріна Кокуца та Дарина Сеньків – учні Болехівської ЗОШ №1. Завдяки таким дітям їхня школа тріумфувала у номінації «спортивні ігри «Старти надій»» та отримала 4 м’ячі.
У даній номінації всього на один заліковий бал від призерів відстала Козаківської ЗОШ. Ми не змогли обійти це стороною та відзначили її ученицю Світлану Чумак, вручивши для  школи своєрідний заохочувальний подарунок у вигляді футбольного м’яча.
У номінації «Волейбол» між школами Болехівщини розгорнулася найзапекліша боротьба, яка призвела до того, що у призерах опинилися одразу 5 шкіл та іще одна, Гузіївської ЗОШ, зовсім трішки не дотягнулась до лідерів, проте і її учень Віталій Дяк був відзначений грамотою та заохочувальними призами для школи у вигляді футбольного, волейбольного м’ячів і волейбольної сітки.
Нагороди також отримали:
  • Андрій Іванів, Василь Дяків та Віталій Маланин – учні Козаківської ЗОШ. Завдяки цим дітям їхня школа посіла 3 місце і отримала 2 волейбольні м’ячі та, як невеличкий бонус, волейбольну сітку;
  • Сніжана Гончарук, Ольга Юхней та Роман Ринзак – учні Болехівської ЗОШ №1. Завдяки таким дітям їхня школа зуміла посісти 2 місце та отримала 3 волейбольні м’ячі;
  • Андрій Федаш, Олександр Яцків та Ольга Андрусишин – учні Болехівської ЗОШ №2. Завдяки таким дітям їхня школа також посідає 2 місце та отримує 3 волейбольні м’ячі;
  • Світлана Микитишин, Лідія Гура та Руслана Герило – учні Міжрічанської ЗОШ. Завдяки таким дітям іще одна школа посідає 2 місце з волейболу та отримує 3 волейбольні м’ячі;
  • Аліна Михайлів, Степан Павлюк та Андрій Юрочко – учні Тисівської ЗОШ. Завдяки таким дітям їхня школа тріумфує у номінації «Волейбол» та, також, отримує 3 волейбольні м’ячі.
У номінації «Спортивно-масовий захід «Олімпійське лелеченя»» за високі спортивні досягнення та спеціальну фізичну підготовку нагороди отримали:
  • Ярослав Чучвич, Арсен Красівський та Роман Креховецький – учні Болехівської ЗОШ №2. Завдяки цим дітям їхня школа посідає 3 місце та отримує 2 м’ячі;
  • Вадим Гнатойко, Денис Хромишин та Іван Гутак – учні Тисівської ЗОШ. Завдяки таким дітям їхня школа зуміла посісти 2 місце та отримує 3 м’ячі;
  • Микола Бойків, Андрій Романишин та Євгенія Матіїв – учні Підберезької ЗОШ. Завдяки таким дітям їхня школа тріумфує у номінації «спортивно-масовий захід «Олімпійське лелеченя»» та отримує 4 м’ячі.
У номінації «Футбол» жодна з наших шкіл не залишилася без інвентарю. Допомогти у цьому нам люб’язно зголосилася Болехівська міська федерація футболу, котра вже до цього подарувала дитячі та футзальні м’ячі Козаківській, Поляницькій, Тисівській школам та Болехівській школі №1. Всі ж інші загальноосвітні навчальні заклади отримали подарунки від Болехівської міської федерації футболу (далі БМФФ) вже на святкуванні.
Окрім призерів у даній номінації були відзначені: Іван Іванів – учень Поляницької ЗОШ (1 футбольний м’яч), Дмитро Стефанський і Павло Сеньків – учні Гузіївської ЗОШ (3 мячі від БМФФ та 1 м’яч від організаторів свята), а також  Ростислав Кирик – учень Міжрічанської ЗОШ (3 мячі від БМФФ та 2 м’ячі від організаторів свята).
Згодом за високі спортивні досягнення та спеціальну фізичну підготовку з футболу серед школярів Болехівщини були нагороджені:
  • Назар Капець, Михайло Покришка та Назар Юхней – учні Болехівської ЗОШ №1. Завдяки цим дітям їхня школа посідає 3 місце та отримує 2 м’ячі;
  • Віталій Прокопишин, Василь Бучок та Андрій Андріїв – учні Тисівської ЗОШ. Завдяки таким дітям їхня школа зуміла посісти 2 місце та отримує 3 футбольні м’ячі;
  • Любомир Кицмур, Мар’ян Халацький та Назарій Чижик – учні Болехівської ЗОШ №2. Завдяки таким дітям їхня школа тріумфує у номінації «Футбол» та отримує по 4 футбольні м’ячі від БМФФ та організаторів свята.
У номінації «Фізкультурно-оздоровчий патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»» окрім призерів заохочувальну нагороду у вигляді футбольного м’яча для своєї школи отримала Оксана Солощук – учениця Козаківської ЗОШ.
Із призерів нагороди отримали:
  • Ростислав Барабаш, Андрій Штумпф та Марія Осадча – учні Поляницької ЗОШ. Завдяки цим дітям їхня школа посідає 3 місце та отримує 2 м’ячі;
  • Ірина Бублич, Тетяна Косило, Соломія Якимів, Марта Бобик та Денис Бунчак – учні Болехівської ЗОШ №1. Завдяки таким дітям їхня школа зуміла посісти 2 місце та отримала 3 футбольні м’ячі;
  • Денис Романів, Назар Тюшка та Артем Бойчук – учні Болехівської ЗОШ №2. Завдяки таким дітям їхня школа тріумфує у «Фізкультурно-оздоровчому патріотичному фестивалі «Нащадки козацької слави»» та отримує 4 м’ячі.
Поза номінаціями, заохочувальний інвентар від БМФФ та організаторів свята у вигляді 4 м’ячів і пари тенісних ракеток був вручений Підберезькій ЗОШ.
У номінації «Настільний теніс» заохочувальний приз у вигляді пари тенісних ракеток для своєї школи отримав Андрій Василюк – учень Міжрічанської ЗОШ.
За високі спортивні досягнення та спеціальну фізичну підготовку з настільного тенісу серед школярів Болехівщини нагороди отримали:
  • Любомир Шмега, Назар Кузів та Софія Барабаш – учні Поляницької ЗОШ. Завдяки цим дітям їхня школа посідає 3 місце та отримує 6 ракеток та 2 сітки для настільного тенісу;
  • Артур Юрів, Василь Федорович та Марія Захарко – учні Тисівської ЗОШ. Завдяки таким дітям їхня школа зуміла посісти 2 місце та отримує 8 ракеток і 2 сітки для настільного тенісу;
  • Віктор Тусик, Владислав Мицак та Алла Гонтаренко – учні Болехівської ЗОШ №1. Завдяки таким дітям їхня школа тріумфує у номінації «Настільний теніс» та отримує 10 ракеток і 3 сітки для настільного тенісу.
«Свято спорту» плавно підходило до завершення. Але в нас залишалася іще одна важлива місія – нагородити юних спортсменів, що захищають честь міста на обласних та всеукраїнських змаганнях де не рідко потрапляють до числа призерів. Ми перейшли до нагородження учнів Болехівської дитячо-юнацької спортивної школи.
За високі спортивні досягнення та спеціальну фізичну підготовку з баскетболу були нагороджені: Олександр Дзенглюк, Максим Юрочко, Ростислав Мельникович та Ольга Андрусишин. Завдяки таким вихованцям ДЮСШ отримала 5 баскетбольних м’ячів.
За високі спортивні досягнення та спеціальну фізичну підготовку з футболу були нагороджені: Михайло Покришка, Дмитро Романишин та Василь Шкамат. Завдяки таким вихованцям ДЮСШ отримала 4 футбольні м’ячі.
За високі спортивні досягнення та спеціальну фізичну підготовку з греко-римської боротьби були нагороджені: Олег Кидик, Андрій Івасів, Ігор Борковський, Владислав Струтинській, Володимир Очеретнюк, Владислав Вігак, Микола Крутій, Іван Ціздин, Богдан Борковський Іван Павлів та, іще один, Іван Павлів. Кожен із цих борців окрім грамот отримав від організаторів «Свята спорту» борцівське тріко.
За високі спортивні досягнення та спеціальну фізичну підготовку з боротьби дзюдо були нагороджені: Ангеліна Огерук, Владислав Коран, Роман Сеньків, Олександр Сеньків, Станіслав Василюк, Ксенія Лугова та Владислав Нямцу. Кожен із цих дзюдоїстів окрім грамот отримав від організаторів «Свята спорту» кімоно для занять дзю-до.
От і завершилося перше на теренах Болехівщини «Свято спорту». Ще раз хочемо щиро подякувати всім юним спортсменам. Побажати їм здоров’я, наснаги та подальших звершень на радість своїм вчителям, тренерам, батькам та кожному з нас, хто щиро вболіває та всіляко підтримує їхні прагнення до занять фізичною культурою та спортом.
Ми були раді вас бачити, та сподіваємося на зустріч наступного року, де нові спортивні досягнення та звершення у особі підростаючих спортсменів будуть достойно відзначені.


Болехівщина відсвяткувала День фізичної культури і спорту

День фізичної культури і спорту в Україні відзначається щорічно у другу суботу вересня. Болехівщина також приєдналася до святкування та відзначила дану знаменну дату товариськими іграми у міні-футбол та волейбол між вчителями фізичної культури...

У центрі Болехова відбувся масовий спортивно-оздоровчий захід "Руханка"

З метою формування у суспільстві умов до оздоровчої рухової активності та здорового способу життя 21 квітня 2016 року в рамках Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції "Відповідальність починається з мене" на площі Івана-Франка в центрі...

Болехівщина відзначила День фізичної культури і спорту

У суботу, 10 вересня 2016 року, на міському стадіоні відбулися урочистості та змагання між працівниками сфери фізичної культури і спорту з нагоди святкування Дня фізичної культури і спорту на Болехівщині. У цей день до Болехова прибули вчителі...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація