Дитячий турнір із футболу «BMP Cup» вперше завітав до Болехова
03 лис, 2014 0 Коментарів 963 Перегляди

Дитячий турнір із футболу «BMP Cup» вперше завітав до Болехова


Даний турнір був заснований у 2008 році Бугаєнком Миколою Петровичем, вихованцем футбольної школи «Динамо» Київ, колишнім директором відомого київського заводу «Реле та автоматики» та нинішнім керівником фірми «Аурелія» (Херсонська область). Розіграш кубку проводиться щорічно із благородною метою не лише популяризації та розвитку футболу в нашій державі, підвищення рівня спортивної майстерності дітей, а також, що дуже актуально в теперішній час, залучення команд з різних регіонів України та зміцнення дружніх зв’язків між спортивними організаціями міст і областей нашої держави.
Микола Петрович разом із партнерами, одним із яких є директор Болехівської ДЮСШ Латик Нестор Омелянович, прагнуть сприяти фізичному розвитку дітей, а також намагаються шляхом організації екскурсійних програм ознайомлювати їх із культурними надбаннями і духовною спадщиною нашої мальовничої країни та Прикарпатського регіону зокрема. Це дає можливість дитячим футбольним клубам не тільки прогресувати, а й розвивати кругозір, духовно збагачуватися.
На жаль, з деяких поважних причин, на турнір прибули не всі команди, проте менш цікавим він від цього не став. Хвала і честь командам «Прометей» і «Космос», які завітали до нас із далекого міста Павлоград Дніпропетровської області. За сприянням директора ПП «Станіслав» Креховецького Р.В. діти проживали та готувалися до ігор на базі оздоровчого санаторію «Перлина Карпат», що у Вигодівці. Юні футболісти мали змогу ознайомитися із культурою, природою та визначними місцями нашого регіону завдяки організованим екскурсіям до Гошівського монастиря на Ясну гору, природного заповідника «Скелі Довбуша» та краєзнавчого музею м.Болехова.
Окрім гостей з Дніпропетровщини у турнірі приймали участь колективи із Брошнева, Долини, Болехова та Івано-Франківська (Івано-Франківська обл.) і Радехова (Львівська обл.).
Відкриття та перший ігровий день виявилися теплими і сонячними. З привітальним словом, побажаннями та настановами перед юними спортсменами виступив засновник турніру Бугаєнко Микола Петрович, директор ТОВ «Аурелія» Письменна Катерина Валентинівна та заступник міського голови Ігор Грецький, який вручив організаторам маленького тріумфу дитячого футболу на Болехівщині, сувенірну книгу про наше славне місто. Учні підберезької ЗОШ І-ІІ ст. по своєму привітали команди-учасниці вручивши їм запашні караваї, як знак нашої гостинності та доброзичливості. Після цього для всіх присутніх прозвучала пісня «Моя Україна» від ведучої Оксани Гошовської. Футбольне свято розпочалось.
Всі матчі “BMP Cup – 2014” проводилися по коловій системі на майданчику із синтетичним покриттям та на полі із трав’яним покриттям розмірами 20х40м.
Команда Болехівської ДЮСШ на даному турнірі показала себе тільки із кращої сторони. Протягом першого ігрового дня ми обігруємо Брошнів 2:0, Івано-Франківськ 1:0, а згодом виборюємо нічию з командою Долини. Змістовну і цікаву гру продемонструвала і команда з Павлограду, яка також не зазнала поразки. Другий день був не менш насиченим та захоплюючим. У вирішальному турі футбольна фортуна звела саме Болехів та Павлоград. Безкомпромісна боротьба так і не дала жодній з команд довести свою перевагу над суперником. Фінальний свисток зафіксував нульову нічию. 
Головна суддівська колегія спільно із організаторами змагань після недовгої наради вирішили, що цього річ перемогла дружба і обидві команди достойні золотих нагород та права підняти омріяний кубок над головою.
Окрім переможців, пам’ятними медалями були нагороджені всі учасники турніру. Юні футболісти під оплески покидали стадіон. Звучали вітання та слова подяки організаторам у особах Миколи Петровича та Нестора Омеляновича за безмежну любов до футболу та вміння запалювати її у дитячих серцях.
Окрема подяка нашим спортсменам, які додали чергову славну нагороду до скарбнички наших з вами звитяг – це Андрій Андріїв та Денис Хромишин із Тисівської ЗОШ, Артем Бойчук, Андрій Кіс, Влад Вігак, Роман Креховецький та Денис Романів із Болехівської ЗОШ №2, Михайло Покришка із Болехівської ЗОШ №1 та Максим Супрунюк і Роман Яремко із Гошівської ЗОШ. Привели ж цих дітей до перемоги їх тренери – Олег Форович, Микола Івасів та Руслан Кладько, за що їм також велике спасибі.
Не можна не сказати окреме дякую всім, хто долучився і сприяв у проведені дитячого свята футболу. Це міський голова Зенон Макота, начальник управління освіти Богдан Мельник, директор виробничого комбінату Бучок В.Б. та, зокрема, водії Микола Кальмук і Роман Борлак. Це директор будинку школяра Левцун Т.М., методист Григорська С.Б., танцювальний колектив «Віночок» з керівником Анною Березан, фотограф Олег Костів, музичне оформлення Богдана качура та Миколи Долішнього, директор ПП «Азалія» Уляна Барабаш. Без вашого сприяння та допомоги ми б не побачили це захоплення, азарт та грайливий блиск у дитячих очах.
“BMP Cup” за словами засновників стане традиційним для міста Болехова та відтепер проводитиметься у нас щорічно.
Також, хотілося б зазначити, що вже у лютому місяці на Болехівщину завітає Всеукраїнський турнір ветеранів футболу. Ми з вами зможемо побачити людей, котрі пограли свого часу не тільки на аматорському рівні, а і у першій і у вищій лігах, адже спорт – це не тільки талановите молоде покоління, а й поважні мудрі та досвідченні ветерани.


Болехівщина відзначила День фізичної культури і спорту

У суботу, 10 вересня 2016 року, на міському стадіоні відбулися урочистості та змагання між працівниками сфери фізичної культури і спорту з нагоди святкування Дня фізичної культури і спорту на Болехівщині. У цей день до Болехова прибули вчителі...

Відбулися традиційні змагання з нагоди Дня Святого Миколая

Вже традиційно в м.Болехові, у переддень Дня Святого Миколая, наші діти поринають у святкову спортивну атмосферу змагального процесу, демонструючи своїм тренерам та суперникам нові висоти, які підкорилися їм упродовж року, що минає. 15 грудня на...

Юні спортсмени не залишилися без уваги Святого Миколая

Вже традиційно в м.Болехові, у переддень Дня Святого Миколая, за сприянням міського голови, наші діти поринають у святкову спортивну атмосферу змагального процесу, демонструючи своїм тренерам та суперникам нові висоти, які підкорилися їм упродовж...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація