ФК «Карпати» Болехів – яскраве повернення до обласної еліти
22 травень, 2015 0 Коментарів 1 008 Переглядів

ФК «Карпати» Болехів – яскраве повернення до обласної еліти

Саме цього року, після багаторічної перерви, болехівська команда зуміла повернутися до першої обласної ліги після минулорічного гучного сезону та тріумфу у обласній першості (2 ліга). Ми, зі свого боку, не будемо розповідати про проведені ігри, адже думка наша буде виключно суб’єктивною, та, скоріш за все, не завжди знаходитиме підтримку серед уболівальників, як своїх, так і фанатів суперників. Тому розповідатимемо про все статтями обласних спортивних журналістів та коментарями футбольних уболівальників команд-суперників. 

Анонс 1 туру. 19 квітня (неділя), 14:00 (юнаки), 16:00 (дорослі)

"Карпати" (Болехів) - "Нафтовик" (Долина)
 Болехів, стадіон "Карпати"
Відстань: 17 км.
Один із центральних матчів в турі. Командам нечасто доводилося в останні сезони зустрічатися між собою, так як вони грали в різних дивізіонах. Тепер втрачене можна надолужити. Обидві команди добре знають одна одну. Все-таки, курсування гравців з Болехова до Долини та в зворотньому напрямку - звичне явище. 
Незначну перевагу віддав би господарям поля. Все-таки, "Карпати" традиційно дуже сильно грають на власному полі, думаю, новий сезон не стане винятком, і кожному супернику в Болехові буде дуже складно. 
Прогноз: 2:1

Після завершення матчу офіційний сайт «ФК «Нафтовик» Долина опублікував свій огляд:
Спрацювала стара, як світ, істина
“Карпати” Болехів — “Нафтовик” Долина – 1:0 (юнаки – 0:2)
Гол: Назар Богаткін (85-пен).
У цей не по-весняному холодний день, після 11-річної перерви, болехівські “Карпати” повернулися до елітного дивізіону прикарпатського футболу. Тому матч стартового туру на місцевому стадіоні відвідала доволі численна аудиторія вболівальників.
Гра розпочалася з позиційних атак господарів поля, але особливої гостроти вони не мали. Все, що вдалося “карпатівцям”, це – удар зі штрафного з лівого флангу. “Нафтовик” врятував Святослав Димид, який витягнув м’яч з ближньої “дев’ятки”. Поступово долиняни вирівняли гру і до середини першого тайму заволоділи ініціативою. На 25-й хвилині швидка атака “Нафтовика” завершилася виходом Богдана Гутника віч-на-віч із воротарем господарів. Удар Богдана воротареві вдалося парирувати, але першим на добивання встиг Василь Лаврінок, який добив м’яч у порожні ворота. Однак гол суддівська бригада не зарахувала, вгледівши пасивне положення поза грою у Лаврінка. Дуже суперечливе рішення арбітрів.
Після цього епізоду господарі почали грати дуже обережно в захисті, і хоч “Нафтовик” володів перевагою, до реальних гольових моментів справа не доходила. Під завісу першого тайму “Карпати” активізувались і змогли провести кілька перспективних атак, одна з яких завершилася передачею з правого флангу на дальню штангу, де гравець господарів головою пробив у поперечину.
В другому таймі господарі більше атакували, а долиняни старалися грати на контратаках. Не завжди атаки болехівчан вдавалося зупинити без порушення правил – наслідком чого стали 4 жовті картки в “Нафтовика”. Головною зброєю “Карпат” були удари з дальньої та середньої відстані, які переважно летіли вище воріт. Та все ж найкраща нагода відзначитися була в “Нафтовика” на 80-й хвилині. Іван Паньків по лівому фланзі вийшов віч-на-віч з воротарем – пробив повз воротаря, але, на жаль, м’яч пройшов повз дальню стійку.
Стара, як світ, істина – не забиваєш ти, забивають тобі. На 85-й хвилині атака господарів завершилася призначенням пенальті у ворота «Нафтовика», яке й було реалізоване. Шансів зрівняти рахунок в “Нафтовика” не було.

Анонс 2 туру26 квітня (неділя), 14:00 (юнаки), 16:00 (дорослі)

«Гуцульщина» (Косів) – «Карпати» (Болехів)
Косів, стадіон "Колос"Відстань: 170 км.
 Напевно найбільша трансобласна мандрівка очікує на болехівські "Карпати" цієї неділі. Шість районів доведеться перетнути команді Руслана Кладька, для того щоб дістатися місця проведення гри. Але "то таке".
Обидві команди повертаються після першого обласного дивізіону після деякої паузи. Для господарів поля ця пауза звичайно менша. Але на стороні гостей те, що кістяк болехівського колективу сформувався в другій лізі, вигравши її. Варто очікувати рівну гру із незначною перевагою господарів поля.
Прогноз: 0:0. 
І короткий коментар про перший виїзний матч:
“Гуцульщина” (Косів) – “Карпати” (Болехів) – 0:1 (4:1)
 Гол: Р. Іванків (60).
Сформована лише напередодні команда господарів зазнає невдачі і вдома. Тим паче, що косівчанам, навпаки, протистояли зіграні до автоматизму виконавці «Карпат».

Анонс 3 туру29 квітня (середа), 15:00 (юнаки), 17:00 (дорослі)

"Карпати" (Болехів) - "Карпати" (Брошнів)
Болехів, стадіон "Карпати"Відстань: 31 км.
Насамперед, цікавим обіцяє бути простияння в Болехові. До міста із славною історією солеваріння завітає чемпіон області. Не здивуюсь, якщо господарі поля дадуть бій команді Василя Качура.

До вашої уваги після матчевий коментар обласного футбольного Інтернет-порталу:
Гольова злива, або Фіаско по-брошнівськи
Карпати” (Болехів) – “Карпати” (Брошнів) – 4:0 (1:3)
 Гол
иНБогаткін (23-пен.), Р.Дяків (40, 75), Р.Вігак (67).
Яким чином зганьбилися в Болехові чинні чемпіони з Брошнева – ось велике запитання. Навіть відсутність головних виконавців у центрі оборони не виправдовують фіаско хлопців Василя Качура. Як відзначає сайт «Брамки», з часу свого повернення до еліти брошнівці лише одного разу програвали з різницею в чотири голи – у 2012 році в Яремчі від місцевих “Карпат”.
 Одначе, слабкість чемпіонської оборони не применшує потужного старту болехівських дебютантів, які ще на Кубку Підгір’я застерегли деяких прописних фаворитів (згадайте такий самий рахунок із Калушем), що зверхність чи навіть недбальство вони вміють карати.

А також короткий допис від уболівальника:
Який біль! Болехів – Брошнів – 4:0…
 «Цікаво проходила гра. Брошнів зі старту грав гостріше, але свої нагоди не використав. А Болехів забив! Спочатку з пенальті, а “в роздягальню” – іще один (воротар “награв”). Другий тайм Брошнів ніби і тримав м’яч, але пропускав контратаки – відповідно рахунок 0:4. Болехів сподобався, молоді хлопці, віддавалися на всі 100, а головне – всі місцеві (на відміну від того ж Брошнева). 

Анонс 4 туру3 травня (неділя), 14:00 (юнаки), 16:00 (дорослі)
«Покуття-Євромодуль» (Снятин) – «Карпати» (Болехів)
Снятин, стадіон "Колос", відстань: 179 км.
Другий виїзний матч в "Карпат" супроводжується надзвичайно тривалим переїздом. Минулої неділі "леви" здійснили трансобласну 170-ти кілометрову екскурсію до Косова. Тепер от, відправляться до сусіднього Снятина. 
Новачок першої обласної ліги дуже вдало стартував, здивувавши багатьох. Команді вже протягом трьох матчів поспіль залишає свої ворота "сухими". І суперники були непрості - Долина (принциповий двобій), Косів (виїзна гра), Брошнів (взагалі чемпіон області, хоч і ослаблений).
Команда Тофана теж непогано стартувала, перегравши в першому турі чемпіонату косівську "Гуцульщину".
Снятинці традиційно дуже успішно грають на власному стадіоні. Скоріше всього новий сезон не стане винятком. На нас очікуватиме рівна гра з великою кількістю боротьби в центрі поля. От кому вдасться першим відкрити рахунок, той дуже сильно збільшить свої шанси на успіх в цьому поєдинку.
Прогноз: 1:1

Спрогнозований експертами рахунок, у підсумку, втілився у життя. Болехівчани здобули важку, але заслужену нічию та додали чергові очки до своєї скарбнички.

А вже цієї неділі (10 травня) на міському стадіоні болехівські «Карпати» проведуть черговий матч обласного чемпіонату. До нас завітає ФК «Турка». Даний колектив вже встиг зарекомендувати себе із кращої сторони здобувши 2 перемоги над городенківським «Пробоєм» і косівською «Гуцульщиною», «розписавши» нічию із долинським «Нафтовиком» та зазнавши прикрої поразки від надмотивованих брошнівських «Карпат». 
Отож, нас, вже вкотре, очікує цікавий поєдинок двох непоступливих суперників. Запрошуємо вас прийти та підтримати рідну команду. Початок ігор о 14.00 (юнаки) та 16.00 (дорослі).

Також, до вашої уваги, становище у турнірній таблиці без врахування ігор 5 туру (зіграні у четвер 07 травня):

Відбулося урочисте вшанування лауреатів футбольного сезону 2014 року

У суботу, 13 грудня, у приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії відбулося урочисте вшанування лауреатів футбольного сезону 2014 року. Під час нагородження відзнаки ІФФФ отримали зокрема призери чемпіонату і першості області з футболу,...

Остання домашня гра болехівських «Карпат» у 2016 році

У найвищому обласному футбольному дивізіоні минулотижневий тур, у якому болехівські «Карпати» відпочивали, як і передбачалося, призвів до деяких зміни на лідерських позиціях “турнірки”. Так, одноосібними лідерами стали коломийські “Карпати”, котрі...

ФК «Карпати» Болехів знялися із обласних змагань. Передумови, причини та перспективи.

18 жовтня 2017 року на нараді за участю міської влади та керівництва ФК «Карпати» Болехів було прийняте надзвичайно важке та болюче рішення щодо припинення виступів міської команди у чемпіонаті області з футболу сезону 2017-2018 років. Дане рішення...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація