Відбувся кубок Болехова з баскетболу
11 лис, 2019 0 Коментарів 835 Переглядів

Відбувся кубок Болехова з баскетболу

У суботу, 9 листопада 2019 року, у приміщені спортивного залу Болехівського ліцею №1 «Академічнго» відбувся традиційний відкритий Кубок міста Болехова з баскетболу пам’яті тренера Степана Мироновича Романишина.
У цей день позмагатися виявили бажання 5 команд: «Док-Болехів» (Болехів), «Спліт» (Болехів), «Долина» (Долина), «Самбір» (Самбір) та «Стрий» (Стрий).
Розпочались змагання, як і годиться, з підняття Державного Прапора під звучання Гімну України. Після цього перед спортсменами, із привітальним словом, виступила заступниця міського голови Тетяна Лугова.
Перед стартом турніру, волею жеребу, команди були розподілені на 2 групи. У групу «А» потрапили: «Самбір», «Стрий» та «Долина». У групі «Б» нагоду визначити сильнішого отримали дві болехівські команди, які і зіграли першу гру. Сильнішими виявилися ветерани болехівського баскетболу – команда «ДОК-Болехів» (50:37).
У сусідній групі «Самбір» спочатку, не без проблем, перемагає «Долину» (54:48), а згодом і «Стрий» (30:42). У поєдинку за другу позицію у групі сильнішими виявилися долиняни, які доволі впевнено переграли гостей із Стрия (51:36).
По завершенні групового етапу нас очікували 2 стикові гри. У першій з них «Самбір», який вважався беззаперечним фаворитом зустрічався із болехівським «Сплітом». І тут нас очікувала найголовніша несподіванка. Болехівчани продемонстрували чудову, злагоджену та дисципліновану гру не давши супернику шансу піти у серйозний очковий відрив у першій чверті (7:5). А вже у наступній чверті зуміли вийти вперед (15:16). Третій період «Спліт» зумів завершити з іще впевненішою перевагою (22:26), але завершальна чверть швидко розбила надії на легку перемогу. «Самбір» оговтався та швидко нівелював відставання, а згодом і вийшов уперед. За 10 секунд до завершення гри гості лідирували з рахунком (33:31). Проте сталося неймовірне, гравці «Спліту», перехопивши м’яч на своїй половині поля, зуміли провести швидку атаку та на останній секунді гри зрівняти рахунок. Вперше на даному турнірі поєдинок перейшов у овертайм.
Максимальна концентрація та бажання перемогти змушували команди грати на піку своїх можливостей. І знову ж таки, за 5 секунд до завершення, лідерство у матчі, завдяки результативному проходу, здобуває «Самбір» (39:37). Цього разу часу на атаку у «Спліта» банально не вистачає, але вони роблять останню спробу щось змінити. Швидко переходять центр поля і, одночасно із фінальним свистком, гравець «Спліту» здійснює відчайдушний кидок у напрямок кільця суперника. Затамувавши подих усі присутні поглядом проводжали м’яч та не вірили своїм очам, коли той влучив прямісінько в ціль. Вир емоцій, переможні крики та гул уболівальників. Все це змішалося у неймовірну тріумфальну мелодію перемоги для «Спліту» (39:40).
У другому стиковому матчі «Док-Болехів» без зайвих клопотів обігрує «Долину» (57:37) та виходить у фінал, де їх очікує інша болехівська команда «Спліт», яку перші вже обігрували на груповому етапі.
Та перед фіналом, за правилами турніру, потрібно було визначити долю 3 місця. Його, у підсумку, посідає «Долина».
А от фінал, не зважаючи на очікування уболівальників, подарував нам дежавю. «Спліт», вийшовши до фіналу, так і не знайшов ключа до перемоги над суперником. «Док-Болехів» вдруге за сьогодні обігрує опонента (43:36) та стає переможцем Кубку міста Болехова з баскетболу пам’яті тренера Степана Мироновича Романишина сезону 2019 року.
  Одразу по завершенні фінальної гри відбулося урочисте нагородження переможців та призерів. Кульмінацією семигодинного ігрового дня стало вручення перехідного Кубку, котрий вперше із 2014 року повернувся до рідного міста, капітану команди «ДОК-Болехів».


У Болехові пройшов відкритий чемпіонат міста з баскетболу
Новини спорту травень. 2017

У Болехові пройшов відкритий чемпіонат міста з баскетболу

6 травня 2017 року у приміщенні спортивного залу ЗОШ №1 м.Болехова відбувся черговий розіграш відкритого чемпіонату м.Болехова з баскетболу сезону 2017 року. Цього дня позмагатися та показати себе прибули наступні команди: «Спарта» (Болехів),...

Відбулися чергові змагання з баскетболу на Кубок міста Болехова

У суботу, 17 листопада, у приміщенні спортивного залу ЗОШ №1 відбувся традиційний відкритий Кубок м.Болехова з баскетболу пам’яті тренера Степана Мироновича Романишина. Цьогоріч у змаганнях взяли участь 6 команд: «Болехів» (Болехів), «Болехів-2»...

Відкритий чемпіонат Болехова з баскетболу

23 червня 2018 року у приміщенні спортивного залу ЗОШ №1 м.Болехова відбувся черговий розіграш відкритого чемпіонату м.Болехова з баскетболу сезону 2018 року. Цього дня позмагатися та показати себе прибули наступні команди: «Спліт» (Болехів),...

0 Коментарів

Авторизація