Відбувся міський інтелектуальний турнір серед молоді із гри «Що? Де? Коли?»
02 жов, 2017 0 Коментарів 765 Переглядів

Відбувся міський інтелектуальний турнір серед молоді із гри «Що? Де? Коли?»

У неділю 1 жовтня 2017 року об 11.00 годині у приміщенні актового залу Прикарпатського лісогосподарського коледжу відбувся перший відкритий міський інтелектуальний турнір серед молоді із гри «Що? Де? Коли?», який був присвячений 646-й річниці м.Болехова та дав старт усім наступним святковим подіям, що відбулися у нашому місті-імениннику цього дня.
Змагання проходили у 3 тури по 15 запитань, а у перервах між турами звучали пісні у виконанні музичного керівника і студентки Прикарпатського лісогосподарського коледжу Половинка Сергія Івановича та Гошовської Марії.
Участь у турнірі взяли 6 команд, які склали чудову конкуренцію одна-одній і продемонстрували хороший рівень знань, кмітливості та інтелекту.
Розпочалися змагання із вступного слова заступника міського голови Тетяни Лугової, яка привітала команди, подякувала за їхню активну життєву позицію, жагу до знань та побажала перемоги найерудованішим. У підсумку так і сталося. 
Із доволі впевненим відривом перше місце у міському інтелектуальному турнірі серед молоді із гри «Що? Де? Коли?» посіла команда «Погнута каска», яка традиційно складена із студентів – майбутніх лікарів та є однією із найсильніших у нашій області. Гравці з «Погнутої каски» кажуть, що не вміють програвати. За кілька років вони взяли участь у близько двох сотнях ігор, звідки здебільшого виходили переможцями. А завітали вони до нас не з проста, адже у її складі, із самого початку, блискуче виступає болехівчанин, лікар-інтерн Ростислав Парахоняк, який відповідає у команді за історію, європейську публіцистику та футбол і за час усіх ігор не відповів лише на два запитання, що стосувалися цього виду спорту.
Здавалося б куди іншим командам тягатися із такими професіоналами, проте, на превелику радість, як організаторів так і інших команд, були задані декілька питань, на які імениті гості правильної відповіді не знайшли на відмінну від їхніх суперників-початківців.
Забігаючи дещо наперед хочеться зазначити, що команді «Погнута каска» підкорився не тільки турнір у м.Болехові, а й турнір на Кубок міського голови Івано-Франківська присвячений 75-ій річниці заснування УПА, який пройшов дещо пізніше, 12 жовтня 2017 року.
Не зважаючи на те, що доля першого місця була визначена, інтрига на нашому турнірі не спадала, адже за результатами трьох турів одразу  дві команди набрали по 14 залікових очок та цим самим перевели свою, тепер уже дуель, у додатковий тур із 5 запитань. Цими командами стали «Сонячна Січ», яка представляла однойменну молодіжну громадську організацію із с.Підбереж та команда «Афаліни», яка представляла болехівську ЗОШ І-ІІІст. №1.
Якою ж несподіванкою стало те, що і додатковий тур приніс обом командам по 2 правильні відповіді та зберіг паритет між ними. Саме у цьому випадку рішення суддівської колегії, складеної із представників команд-учасниць, виявилося вирішальним. 
У зв’язку з тим, що з кожним наступним туром питання ускладнювались, було вирішено оцінити правильні відповіді у кожному з турів різною кількістю балів, що у підсумку, все таки, дало нам об’єктивно сильнішу команду із двох непоступливих суперників. Цією командою стала «Сонячна Січ», а «Афаліни», у свою чергу, посіли третю сходинку.
По завершенні турніру всі переможці та призери були нагороджені грамотами та медалями, а команди кубками переможців та призерів міського інтелектуального турніру серед молоді із гри «Що? Де? Коли?».
Завершуючи репортаж про запеклу інтелектуальну перестрілку хотілося б висловити щиру подяку директору Прикарпатського лісогосподарського коледжу Юрію Черневому за всебічну підтримку ідеї щодо проведення подібного роду змагань, а також всім працівникам коледжу, котрі не пошкодували власного вихідного дня та допомогли організувати і провести справжнє свято, що було гідне того, аби приурочити його до дня народження нашого славного Болехова!


Проект "Зруйнуй стіну" завітав до навчальних закладів міста Болехова

До нашого міста завітала молодіжна громадська організація «Сонячна Січ» із своїм освітнім проектом «Зруйнуй стіну». Його метою є збільшення освіченості учнівської та студентської молоді щодо проблеми ВІЛ/СНІД. Чудовий лектор Яна Попичн намагається...

У Болехові пройшов обласний захід «Профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі»

28 березня 2018 року на базі Прикарпатського лісогосподарського коледжу, з ініціативи департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА та молодіжної громадської організації «Сонячна Січ», за підтримки служби у справах дітей...

Міський інтелектуальний турнір з гри «Що? Де? Коли?» присвячений святкуванню 648-ї річниці міста

У неділю, 29 вересня, на базі Болехівського ліцею №1 «Академічного», пройшов міський інтелектуальний турнір з гри «Що? Де? Коли?» присвячений святкуванню 648-ї річниці м.Болехова. Проявити свою ерудицію та інтелект зголосилися 5 команд: «Болехівська...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація